Читај ми!

Година по „Гуглу“, мршављење уз палачинке

Интернет претраживач „Гугл“ објавио је листу појмова које су посетиоци најчешће претраживали у 2013. години, а у складу с тим и направио видео-снимак. Људима у Србији је најважније питање било како да смршају, али и како да направе палачинке, а највећу пажњу изазвала је смрт глумца Пола Вокера, док су се у свету највише интересовали за Нелсона Манделу.

Најпопуларнији интернет претраживач Гугл, традиционално, представио је осврт на 2013. годину, сачињен од појмова који су посетиоце највише интересовали.

Људе у Србији највише је интересовало како да смршају и како да „смувају“ девојку, затим да сазнају што више о трагично преминулом глумцу Полу Вокеру и о певачици Сари Јовановић.

Највеће интересовање у Србији, што се музичких спотова тиче, изазвао је Гангнам стајл, а занимало нас је и како направити палачинке.

Што се света тиче, за разлику од претходних година направљено је неколико листа. Према Гуглу, уз питање What is (Шта је) најчешће је куцан појам "twerking", а питање How to (Како) поново је пратио наставак „направити палачинке“.

Особе чије је име најчешће тражено су, очекивано, славни људи који су напустили овај свет. Први на листи је борац за људска права и великан који се борио против апартхејда Нелсон Мандела, а други је глумац Пол Вокер.

Од догађаја који су привукли највећу пажњу јесу бомбашки напад на бостонском маратону и тајфун Хај'јен, који је изазвао велика разарања на Филипинима и у југоисточној Азији.

На листи се налази и Светско првенство у фудбалу 2014. године, кинеска нова година и беба принца Вилијема и принцезе Кејт.

Од технолошких уређаја људе је највише интересовао нови „ајфон 5с“, затим „самсунг галакси с4“, „плејстејшн 4“ и „xbox one“. Посетиоце су желели да сазнају нешто више о филмовима Човек од челика и Ајронмен 3, као и о видео-снимцима The Fox и Harlem Shake.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару