Читај ми!

Поверљиво из Холивуда: Продуцент је израелски шпијун

Арнон Милчан, продуцент филмских хитова попут „Борилачког клуба“, „Згодна жена“ и „Поверљиво из Ел-Еја“, потврдио је гласине да већ деценијама ради као израелски шпијун, преноси „Холивуд репортер“. Радио сам то за своју државу и веома сам поносан, истакао је Милчан.

Звучи као прича за неки (његов) филм са хладноратовском тематиком, али познати холивудски продуцент Арнон Милчан, већ деценијама ради као израелски тајни агент, преноси Холивуд репортер.

Пре две године изашла је књига у којој је Милчан, продуцент више од 120 холивудских филмова, укључујући и Борилачки клуб, Згодна жена и Поверљиво из Ел-Еја, оптужен да се деценијама бави шпијунирањем и трговином оружја за Израел.

Милчан никада јавно није коментарисао наводе до прошле недеље, када је за израелску емисију Увда рекао да га је 60-их година прошлог века у Биро за научне односе регрутовао нико други до Шимон Перес, садашњи израелски председник.

У то време је, према његовим речима, поседовао компанију за производњу ђубрива и помагао Бироу, који је основан да прикупља информације за израелски нуклеарни програм.

Милчан је наставио да ради током 80-их година, а у једном тренутку водио је 30 компанија у 17 земаља. Израелске власти користиле су рачуне тих компанија за организују послове куповине оружја, укључујући набавку хеликоптера и ракета, преноси Увда.

Америчке власти подигле су оптужницу против челника једне од тих компанија 1985. године, након што је ФБИ открио да су преко компаније набављани окидачи за нуклеарно оружје.

Милчан је за израелску емисију рекао да не жали због свог ангажмана. „Радио сам то за своју државу и веома сам поносан“, истакао је продуцент.

Да ситуација буде занимљивија, Милчан је такође сарађивао на прикупљању информација са покојним режисером Сиднијем Полаком, ког је описао као свог „партнера у набављању авиона и свакакве опреме“.

Једино му је жао, како каже, што није раније током своје каријере открио чиме се бави.

„У Холивуду не воле да сарађују са трговцем оружја. Са неким ко живи од продаје митраљеза и убијања. Због тога сам морао, сваки пут кад ми неки донесе сценарио, да му објашњавам пола сата да нисам трговац оружја“, објаснио је Милчан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару