Читај ми!

Чудесни Фотошоп: Обичну девојку претвара у лепотицу

Необичан видео који приказује девојку просечног изгледа, која се уз помоћ уметника за косу и шминку и Фотошопа претвара у праву лепотицу, привукао је велику пажњу јавности. Између осталог, покренуо је и дебату у вези са дигитално обрађеним сликама модела и лошим утицајем које оне имају на младе жене.

Шокантни нови видео демонстрира како женско тело може драматично да буде промењено коришћењем програма за дигиталну обраду слике, пише Дејли мејл.

Видео приказује девојку просечног изгледа, која се уз помоћ уметника за косу и шминку и Фотошопа претвара у праву лепотицу.

Снимак почиње са девојком без шминке у бикинију, како лежи на стомаку наслоњена на руке.

Потом се у студију прво подешава осветљење које је истог тренутка чини мршавијом.

Уметник за шминку потом ради свој посао и наноси маскару, сјај за усне и моделу прави раскошне локне од њене равне косе.

У овом тренутку се прави њена фотографија, али посао није завршен. Видео потом открива шта се дешава када модел оде кући и приказује процес дигиталне обраде начињене фотографије.

Захваљујући Фотошопу, тело модела пролази кроз бројна дигитална побољшaња, која мењају њено лице и тело.

Уз помоћ само једног клика, њен тен се побољшава и модел добија сјај попут оног на лутки. Њене очи су сада шире, нос ужи, а усне пуније.

Потом на ред долази стомак који се стањује, што даје илузију већих груди које уз помоћ дигиталне магије сада пркосе гравитацији.

Ноге модела се стањују како би изгледале дуже, као и листови и врат, а њена кожа се посветљује.

Као резултат свега, манекенка на слици више практично нема никаквих сличности са женом која се налазила испред фотографа.

Овај видео додатно ће допринети дебати у вези са дигитално обрађеним сликама модела и лошим утицајем које оне имају на младе девојчице.

Прошле године група тинејџера одржала је протест испред седишта магазина Вог, тражећи да се у издању за тинејџере не користе дигитално обрађене фотографије.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару