Читај ми!

Астерикс и Обеликс међу Шкотима!

Кочоперни Гали поново задају главобоље Римљанима! Овај пут Астерикс и „елегантно попуњени“ Обеликс су у Шкотској где помажу риђокосом Меколоху да спаси своје село и девојку.

Пропутовали су цео тада познат свет. Били су у Египту, Корзици, древној Грчкој, учествовали на Олимпијским играма, а сада ће дугодовштине наставити у Шкотској. Да, Астерикс и Обеликс кренули су у нову авантуру!

Осам година након последњег дела, објављен је нови наставак под насловом Астерикс и Пикти (Asterix and the Picts). То је уједно и 35. авантура кочоперних Гала, који су постали глобални феномен и једни од омиљених стрипских јунака у историји.

Пет милиона примерака новог албума појавило се у 15 земаља, у преводу на 23 језика. Обожаваоци од синоћ кампују испред париских књижара, како би били сигурни да ће међу првима купити свој примерак.

У новој пустоловини, чувени двојац помаже риђокосом Меколоху да окупи своју дружину, спаси девојку и протера Римљане са своје земље. Успут се упознаје са свим традиционалним шкотским одличјима - вискијем, килтом, гајдама и чудовиштем из Лох Неса.

Најновији наставак стрипа, који су 1959. године креирали илустратор Албер Удерзо и писац Рене Гошини, потписују Жан-Ив Фери и Дидије Конрад. Реч је о првом стрипу у чијем раду није учествовао ниједан од оригиналних креатора.

„Са Астериксом морате да задржите све ликове и ситуације које читаоци воле, а да у исто време направите нешто ново“, рекао је Фери у Паризу.

Стрип, о животу становника малог галског села који уз помоћ чаробног напитка успевају да одоле најезди Римљана, постао је светски бестселер са више од 352 милиона продатих копија широм света, у преводу на 110 језика и дијалеката.

Неколико авантура популарних јунака адаптирано је у филмове, а поред Париза је отворен тематски парк „Астерикс“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару