Читај ми!

Већ месец дана стоји на тргу и „гласно ћути“!

Нити говори, нити се помера, нити одустаје. За медије такође не даје изјаве. Јелена Топић већ месец дана стоји на тргу у Приједору и „гласно ћути“, како наводе локални медији, протестујући и зато што је незапослена.

Јелена Топић, која већ скоро месец дана стоји на централном градском Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору, ниједног суграђанина, пролазника, дете, страног туристу не оставља равнодушним, а упућени у цели перформанс објашњавају да ова млада девојка тако протестује и зато што је незапослена, пише сајт Приједор24сата.

И док Топићева засад одбија да о свему говори за медије, наш извор наводи да она протест изражава свакодневно, без обзира на временске (не)прилике. Она је ту сваки дан и проводи пред „Патријом“ тачно одређено време. На месту на којем стоји увек има грађана и деце који је загледају и безуспешно покушавају да проговоре коју реч с њом и да је засмеју...

„Дакле, изазвала је знатижељу свих Приједорчана, али пошто се по градским кулоарима распредају разне приче, открићу вам да је завршила филмску и телевизијску режију на бањалучкој Академији уметности, као и филозофију, да је суперталентована и да као таква, замислите, нема посла. Она нека вам каже о свему кад заврши, а ја сам, као и велики број становника града на Сани, одушевљен њеним начином борбе и мирног протеста“, истакао је Приједорчанин који је захтевао да остане анониман.

Исти сајт наводи и да је Јелена Топић недавно и уз велике напоре бициклом прешла 1.000 километара дуг поклонички пут до православног манастира Острог у Црној Гори и назад, упркос временским неприликама, дијареји и дехидрацији које су је задесиле пред сам крај пута.

Рута је била Приједор, Сански Мост, Кључ, Мркоњић Град, Гламоч, Ливно, Томиславград, Мостар, Столац, Требиње, Ђеновићи и Острог.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару