Читај ми!

Хитлеров опијатски пут до „нацистичког Супермена“

Хипохондар са биполарним поремећајем и, наводно, деформисаним гениталијама, без жеље за сексуалним контактом, Хитлер је био далеко од оличења мушкости. У константној борби са сопственим умом, телом и либидом, Фирер је узимао коктеле амфетамина, бивољу сперму, отров за пацове, морфијум... Више од 80 различитих лекова свакодневно!

Као отац „супериорне расе“, Адолф Хитлер морао је да буде оличење мушкости. Такође, уколико Трећи рајх треба да буде на врху света, врховни владар мора својим следбеницима да покаже на сопственом примеру физичко здравље и менталну снагу.

Хипохондар са биполарним поремећајем и, наводно, деформисаним гениталијама, без жеље за сексуалним општењем, далеко је био од такве слике.

У очајничком покушају да докаже да је оличење мушкости, а у константној борби са сопственим умом, телом и либидом, нациста висок тек 172 сантиметра свакодневно је узимао више од 80 различитих лекова!

Ова шокантна навика, уверени су психијатри и историчари, довела је до тога да егоистични манијак постане садистички масовни убица.

На листи Фирерових неопходних „намирница“ били су коктели амфетамина, бивоља сперма, отров за пацове и морфијум, тврде аутори документарца насталог након недавног откривања снимака и писама личног лекара окрутног нацистичког вође, доктора Теодора Морела.

„Није реч о томе да ли је Хитлер био амфетамински зависник или не, већ да је имао биплоарни поремећај и да су те супстанце само погоршавале његово стање. То је никада није било тако описано и то је објашњење зашто се Хитлер променио током касних тридесетих и четрдесетих година прошлог века“, рекао је психијатар Насир Гаеми у документарцу Подземни свет нациста (Nazi Underworld - Hitler's Drug Use Revealed), канала Национална географија.

Како пише Ирски мирор, постојe бројна писма и медицински извештаји о Хитлеру који датирају из времена након рата.

Међу њима су детаљи разговора Фирера са шест лекара, укључујући Морела.

На 47 страница поверљивих података наводи се да је Хитлер патио од екцема, константних грчева у стомаку и надутости.

Нико није могао да му помогне док му Морел није препоручио узимање живих бактерија које су смириле грчеве. Одушевљени нацистички вођа запослио га је као личног лекара. Морел је на тој позицији провео наредних девет година.

Окрутни немачки војсковођа ушмркавао је кокаин како би прочистио синусе и грло, у очи је укапавао десетопроцентни раствор истог наркотика. Доза је смањена када се почела јављати жеља за дрогом.

„Морелове методе биле су тако контроверзне да су његове колеге веровале да је у питању тајни агент са задатком да отрује Хитлера или да га учини толико неспособним да не може победити у рату“, објаснио је Гаеми.

Инјекције сперме младих бикова, наводно, су оснаживале Хитлеров либидо како би могао да има сексуалне односе са Евом Браун.

„Ева је била много млађа и издржљивија. Хитлер је био стар и лењ, није вежбао и сигуран сам да се обратио стручњацима за помоћ пре него што би кренуо у кревет с њом“, уверен је историчар Ричард Еванс.

Доктор је признао, пише Ирски мирор, да је Хитлеру давао опијате кад су га савезници ухватили.

Међутим, Јевреји нису збрисани јер је Хитлер био болестан, већ због тога што је већина Немаца слушала његове наредбе, закључује се у документарцу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару