Читај ми!

Маринци штите Обаму и од кише!

Председник Сједињених Америчких Држава Барак Обама прекршио је своја овлашћења када је јуче наредио двојици америчких маринаца да прекрше протокол и војна правила, узму кишобране и заштите њега и турског премијера Реџепа Тајипа Ердогана од кише.

Упркос чињеници да је врховни командант Сједињених Америчких Држава, постоје нека наређења која чак Барак Обама не може да изда.

Наиме, амерички председник је јуче угостио турског премијера Реџепа Тајипа Ердогана, а приликом њиховог заједничког обраћања новинарима испред Беле куће, председник САД је наредио двојици маринаца да отворе кишобране и заштите их од кише.

Међутим, према правилима америчких маринаца, чак ни председник САД не може да затражи од припадника тог рода војске да носе или држе кишобране без изричите дозволе од команданта маринаца.

У правилнику Корпуса маринаца изричито се истиче да војнички дрес код не дозвољава ношење кишобрана и „ниједан официр или званичник не може да изда наређење које је у супоротности са правилником без одобрења главнокомандујућег тог рода војске".

И у пракси, мушким припадницима маринаца се од најранијих фаза обуке јасно ставља на знање да никада не носе кишобран.

Ово правило је нешто блаже када су у питању женски припадници, којима се дозвољава ношење кишобрана, али он мора бити искључиво стандардни кишобран и у црној боји.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи