Читај ми!

Париска „ризница духова“

Након откривања огромног богатства скривеног иза врата једног стана у Паризу, који је био закључан пуних 70 година, подигла се велика медијска прашина. Поред тога што је пронађена слика уметника Ђованија Болдинија, која је продата за 2,1 милион евра, станаре зграде узнемирује бука у ноћним часовима, па помишљју на присуство духова.

Више од 70 година један напуштени стан у Паризу скривао је тајну иза својих врата - слику уметника Ђованија Болдинија, која је продата за 2,1 милион евра, пише Дејли мејл.

Стан је био напуштен, али закључан, а комуналије уредно плаћане, те свих тих година нико није ни покушавао да га обиђе, или уђе у њега.

Власница стана који је крио тајну о огромном богатству, напустила је Француску пре Другог светског рата и никада се није вратила. Међутим, када је 2010. године умрла у 91. години, дата је дозвола да се уради попис ствари у стану који се налази у близини цркве Трините у Паризу.

Службеници нису ни слутили да ће иза врата стана, испод дебелог слоја прашине, пронаћи вредне антиквитете, те слику славног италијанског уметника из 19. века.

Улазак у стан један од службеника који је пописивао инвентар, описао је попут „уласка у дворац Трнове ружице", јер све је изгледало управо тако као да је време стало 1900. године.

Наследници како то обично и бива, нису успели да се договоре око поделе имовине, не рачунајући слику која је одмах продата. Будући да старица није оставила тестамент, стан је и даље „под катанцем", а остали детаљи нису познати.

Недавно су се према писању британског сајта, појавили занимљиви чланци у француским новинама о томе како се станари жале на повремену буку, која долази у ноћним часовима управо из „заборављеног" стана.

Многи помишљају на духове, јер су готово сигурни да потенцијални наследници не долазе, а могућност провале искључују.

Поред овог занимљивог детаља, испоставило се и да је муза на Болдинијевој слици била лепа Марта де Флориан, бака жене која је напустила стан.

Марта де Флориан је била глумица са дугим списком обожавалаца, а то доказују и писма која су пронађена у стану, увезана врпцом.

Наводно, један од њених обожавалаца био је и премијер Француске Жорж Клемансо, али и сам уметник Болдини.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи