Читај ми!

Рад и сланина рецепт за дуговечност?

Тексашанка Перл Кантрел је изгледа изузетак који потврђује докторско правило да се само здравом исхраном може дуго поживети. Наиме, са 105 година Перл никада није пазила шта једе, цео живот је вредно радила, родила осморо деце, а до пре годину дана је чак возила ауто.

Вредно радите и једите сланину, гласи савет за дуговечност Перл Кантрел, Тексашанке која је недавно прославила 105. рођендан.

„Волим сланину и једем је сваког дана. И мора да буде препечена", пренела је америчка мрежа Ен-Би-Си на свом сајту речи времешне госпође Кантрел, која и данас, у 105. години за доручак мора да добије два парчета сланине.

Чланови породице одушевљени су виталношћу Перл Кантрел, кажу да је плесала прошле јесени, као и недавно на прослави рођендана, затим да је возила аутомобил до пре годину дана, када се разболела, а да и данас хода без штапа.

Њена унука Ванеса Џоунс рекла је да лекари баки никада нису саветовали да једе мање сланине, као и то да за никога у породици није изненађење када Перл каже да у сланини види „део свог извора дуговечности".

Ова дуговечна Тексашанка живи у родном Ричланд Спрингсу, месту са 336 становника, родила је осморо деце, од којих је петоро још живо.

Њен отац је радио на оближњим плантажама кикирикија и често је својим укућанима за оброк припремао управо сланину.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи