Читај ми!

Токио има највише милионера

Лондонска независна истраживачка фирма "Wealth Insight", објавила је да јапанска престоница има највише становника чија имовина премашује милионе долара. У Токију живи чак 461 хиљада милионера, а по броју богаташа следе га Њујорк и Лондон.

Град са највише становника чија имовина, не рачунајући вредност кућа у којима живе, премашује милион долара је Токио.

Студија лондонске независне истраживачке фирме, "Wealth Insight", показује да у Токију живи 461 хиљада милионера.

Следи Њујорк са 389 хиљада, Лондон са 281 хиљадом, Париз са 219 хиљада, Франкфурт са 217 хиљада, Пекинг са 213 хиљада, Осака са 190 хиљада, Хонг Конг са 187 хиљада, Шангај са 166 хиљада и Сингапур са 157 хиљада.

Тај податак је још више значајан обзиром да у Сједињеним Америчким Државама живи пет милиона милионера, знатно више од два милиона у Јапану, преноси Хина.

Разлог томе, како се објашњава у студији, је насељеност. Амерички богаташи распрострањени су у бројним градовима, док је јапанска популација више концентрисана у главном граду.

Више од петине јапанских милионера живи у Токију, док у Њујорку живи само око седам одсто свих америчких милионера.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи