Читај ми!

Бразилски геолози пронашли Атлантиду?

Научници су на око 1.500 километара од бразилске обале, пронашли стену која би могла да буде део митског континента - Атлантиде, која је потонула пре око 100 милиона година. Током анализе морског дна, откривени су делови гранита, магматске стене, која се може наћи само на Земљиној кори.

Бразилски геолози објавили су да су у јужном Атлантику, на 1.500 километара од обале, у висини Рија де Жанеира, пронашли стену која би могла да буде део Атлантиде, континента који је потонуо пре око 100 милиона година, приликом раздвајања Африке и Јужне Америке.

Роберто Вентура Сантос, вођа тима стручњака Геолошке службе Бразила (CPRM), који је пре две године, током анализе океанског дна, пронашао узорке гранита, стене која се може наћи само на континенту, а не и у мору, рекао је да би то могао да буде доказ о постојању древне Атлантиде, пише Телеграф.

„То би могла да буде бразилска Атлантида. Готово смо убеђени у то, али потребно је да нашу хипотезу поткрепимо новим доказима", навео је Вентура Сантос.

„Коначни научни налаз добићемо ове године, након нових бушотина и анализа подводне стене", објаснио је Вентура Сантос.

Роберто је прецизирао, да је прошлог месеца група научника из Бразила и Јапана обавила истраживање геолошког подморја дуж бразилске обале.

„На основу тих анализа, почели смо да увиђамо да је цело то подручје могло да буде део Атлантиде, континента који је нестао у мору пре више милиона година", истакао је Вентура Сантос.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи