Читај ми!

Бикини забрањен у једном од Емирата

Власти у Рас ал-Хаимаху, најсевернијем емирату УАЕ, поставиле су на јавним плажама табле са упозорењем, да ће они који буду носили оскудне купаће костиме – жене бикини, а мушкарци кратке купаће гаће, морати да плате новчану казну.

Женски купаћи костим из два дела – бикини и кратке купаће гаће, више не смеју да се носе на појединим плажама у Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ).

Власти у Рас ал-Хаимаху, најсевернијем емирату УАЕ, поставиле су натписе на јавним плажама у којима упозоравају на новчане казне за ношење купаћих костима који превише откривају тело, попут бикинија и мушких кратких гаћа.

Лист Нешнел са седиштем у Абу Дабију, пише да је тај корак уследио после жалби локалних породица, које нису желеле да деле плаже са туристима који се „превише откривају".

У седам емирата УАЕ важе различите друштвене норме, које варирају од конзервативних до релативно либералних.

Дубаи, на пример, захтева „пристојно" облачење, али су ретке жалбе због одевних предмета попут мини сукњи и бикинија.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи