Читај ми!

Померају викенд са четвртка и петка!

Схвативши да им никако не одговара да четвртак и петак чине нерадне дане у недељи, Саудијска Арабија се припрема да их помери на петак и суботу.

Саудијска Арабија припрема се да дане викенда помери на петак и суботу, како би се радни дани њених банака и предузећа поклапали с већином држава региона.

Саудијски медији јавили су да је веће Шоура, саветодавно тело те земље, данас пристало да пресели викенд који сада обухвата четвртак и петак.

Да би ступио на снагу, предлог морају да одобре Савет министара и Саудијски краљевски суд.

Сличан предлог је пропао 2007, међутим, саудијски предузетници годинама су лобирали за промене јер желе да се радни дани у земљи поклапају с главним комерцијалним центрима, попут Дубаија.

Оман планира да од 1. маја као нерадне дане уведе петак и суботу.

Већина других заливских држава почиње викенде у петак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи