Читај ми!

Велика снежна потрага за благом

Скијалиште Обертауерн јуче је више личило на археолошко налазиште него на зимски туристички центар. Довитљиви аустријски домаћини су за опроштај од скијашке сезоне организовали потрагу за благом које су закопали дан раније, а главна награда била је „бе-ем-ве икс 1“!

У познатом аустријском скијалишту Обертауерн од скијашке сезоне су се опростили на сада већ традиционалан и свакако јединствен начин - тражењем закопаног блага.

Домаћини аустријског скијалишта закопали су, у подножју стазе Гамслајтен 2, тачно 34 сандука, од којих је сваки крио понеку награду.

Најмања награда био је хеликоптер на даљинско управљање, а главна премија био је, веровали или не, „бе-ем-ве икс 1" вредан 55.000 евра!

„Улазница" за копаче коштала је 40 евра, а кад је потрага почела стаза је више личила на археолошко налазиште него на скијашки спуст.

Око 1.200 скијаша претраживало је 6.000 квадратних метара ограђеног простора прекривеног дубоким снегом.

Како би осигурали да све буде регуларно, домаћини су претходне ноћи закопали ковчеге на пола метра дубине, а онда цео терен поравнали машинама за утабавање снега.

Само неколико људи знало је тачне локације, а први човек туризма у Обертауерну Марио Сидлер каже да су се сви заветовали на ћутање.

Да су неки били веома озбиљни у намери да пронађу благо, сведочи и чињеница да је било „археолога" који су хтели да понесу сонде, детекторе метала, а један од њих, у стилу Индијане Џоунса, припремио је експлозив.

„Уверавао нас је да је стручан и да ће правити кратере димензија квадратног метра", прича Сидлер.

Овогодишња потрага за благом привукла је рекордан број људи, а услов је био да се појаве на скијама или сноуборду и да су жељни да копају по два метра дубоком снегу.

Да су домаћини били и те како гостопримљиви сведочи и то да је било обезбеђено неограничено пиће за све копаче.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи