Читај ми!

„Блек сабат“ за веће и лепше цветове?!

Oсим уобичајеног ђубрења, окопавања и заливања, љубитељи цвећа својим мезимцима требало би да обезбеде и дискове са хард рок и метал музиком! Већи и лепши цветови, тврди цењени вртлар Крис Бредшо, развијају се уз хитове британске групе „Блек сабат“.

Упркос томе што је тешко довести у везу нежност цвећа и звук хард рок и метал музике, кућне биљке изгледа да преферирају „тврђи" звук.

Да ли због гласа Озија Озборна или добрих рифова Тонија Ијомија, тек биљке имају веће и лепше цветове после „слушања" песме „Блек сабата".

Један од најцењенијих светских вртлара Крис Бредшо тврди да музика славне британске групе чини чуда и подстиче биљке да развијају велике и прелепе цветове.

Бредшо је, доказујући своју теорију, представио експеримент који је спровео.

„Поставили смо четири стакленика са алстроемеријама. Један од њих је служио као контролни примерак, односно у њему није пуштана музика, а у преостала три је пуштана музика", објашњава Бредшо.

Према његовим речима, у једном стакленику је пуштана класична музика, у другом Клиф Ричардс (као представник попа), а у трећем „Блек сабат".

„Алстроeмерије које су 'слушале' британску групу нису достигле висину као оне у стакленику са класичном музиком, али су развиле највеће и најлепше цветове", истакао је Бредшо.

Оно што је веома зачуђујуће је чињеница да су све биљке које су „слушале" Клифа Ричардса увенуле.

„Сумњамо да је саботажа у питању, али не можемо да докажемо", закључио је вртлар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи