Читај ми!

Хрват купио јахту Березовског

Пет милиона евра дао је непознати купац из Хрватске за јахту која је припадала недавно преминулом руском тајкуну Борису Березовском. "Thunder B" је својевремено процењен на 14 милиона евра вредности, а луксузно пловило предвиђено за 10 путника има два апартмана и три кабине.

Јахту која је припадала недавно преминулом руском тајкуну Борису Березовском, купио је за пет милиона евра непознати купац из Хрватске, пише сплитска Слободна Далмација.

Куповину јахте Thunder B потврдила је холандска брокерска кућа „Де Валк", као и то да је купац Хрват, пише лист.

Идентитет купца брокерска кућа није открила, јер су ти подаци, према склопљеном купопродајном уговору, пословна тајна.

Јахта је изграђена још 1998. године у бродоградилишту „Океанфаст", у аустралијском граду Фриментлу. Thunder B је својевремено процењен на 14 милиона евра вредности, а јахта је реновирана пре пет година и има два апартмана и три кабине, прима десет путника и има осам чланова посаде.

Два МТУ бродска мотора производе 2.950 коњских снага, а пловило може да развије брзину од 30 чворова на отвореном мору.

Јахта је прошлог месеца испловила из француске луке Голфе-Жан према Кушадасију, летовалишту на турској обали Егејског мора, па хрватски лист примећује да би се овог лета та луксузна јахта могла појавити и на Јадрану.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи