Читај ми!

Осветљена јелка од 542 тоне!

Више од 3,3 милиона светиљки свечано је упаљено на традиционалној плутајућој јелки у Рио де Жанеиру, тешкој 542 тоне и високој 85 метара. Шестоминутном ватромету присуствовало 100.000 људи.

У бразилском граду Риo де Жанеиру свечано је осветљена новогодишња јелка, уз спектакуларни шестоминутни ватромет.

Дрво од метала, високо 85 метара (попут зграде од 28 спратова), највиша је новогодишња плутајућа јелка на свету.

Више од 100.000 људи присуствовало је ватромету и свечаном паљењу јелке која плута лагуном Родриго де Фреитас, у Рио де Жанеиру.

Плутајућа јелка, која је први пут постављена 1996, постала је традиција у Рио де Жанеиру.

Јелка је тешка 542 тоне и осветљена са укупно 3,3 милиона светиљки, и дело је водеће бразилске компаније „Групо Брадеско сегурос".

Ове године, на њу су постављени украси који представљају четири годишња доба – пахуљице за зиму, цвеће за пролеће, златне траке за лето и лишће за јесен, који се наизменично осветљавају.

Процењује се да ће до 6. јануара, када ће светиљке бити угашене, више од милион људи видети ову спектакуларну скулптуру.

Осветљавање новогодишње јелке је заједно са карневалом и прославом Нове године, најзначајнији догађај у Рију де Жанеиру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи