Читај ми!

Скривено царство „Посејдона“

Дубоко испод нивоа мора, поред обала острва Фиџи, налази се прави хотелски рај и симбол луксуза – „Посејдон“. Ово је једино одмаралиште на свету у којем је могуће одмор провести у кристално чистој води по цени од 15.000 долара за једнонедељни боравак.

Хотелски комплекс „Посејдон", чија је изградња трајала неколико година, налази се 12 метара испод нивоа мора, поред обала Фиџиja. Али то мало ко од „обичних смртника" зна!

Јер, ово подводнo одмаралиште, које је име добило по грчком богу мора, доступно је само богаташима.

И заиста, налази на мистериозном месту, а његова локација може се открити тек по слетању хидроавиона, или по доласку јахте на место „спуштања" у хотел.

Овај комплекс на површини мора поседује чак и своју луку, као и командни центар одакле се гости специјалним и врло модерним лифтовима спуштају у прелепи подводни свет.

Хотел никада није објавио своју званичну адресу!

Годину дана након отварања једног дела, медији још увек нису успели тачно да лоцирају где се налази.

Имена првих 1.000 гостију хотела исклесана су на острву, али су и исписана на поду хотелске лагуне, тачније код рецепције.

Цена једнонедељног боравка у овом подводном свету још увек је непромењена и износи 15.000 долара по особи у двокреветној соби.

Но, овај аранжман укључује само два ноћења под водом, док се преостала ноћења селе у луксузне виле на суседном острву.

Ризорт има 24 подводна апартмана чији су зидови провидни (око 75% површине) и пружају најневероватнији осећај боравка у мору.

Иначе, собе су, у ствари, монтажне подводне кабине, које се у сваком тренутку могу подићи на површину ради евентуалне поправке.

Гостима се на располагање ставља и свакодневна употреба мини-подморница ради подводних екскурзија, а сваки апартман поседује посебну конзолу преко које је гостима омогућено да хране рибе у океану.

Собе поседују све благодети савремених комуникација. И огромни ђакузи.

Довод свежег ваздуха и ваздушни притисак су све време контролисани. Комплекс поседује шест ресторана и седам барова, библиотеку, позориште и салу за конференције, као и капелу за венчања.

Онима са „најдубљим џепом", омогућено је рентирање читавог комплекса, подводног и оног дела на острву, по цени од три милиона долара недељно!

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи