Читај ми!

Усамљени Џорџ није последњи представник врсте!

Упркос томе што је последњи представник подврсте џиновске корњаче са Галапагоса преминуо крајем јуна, научници су уверени да ће рођаци чувеног Усамљеног Џорџа поново ходати Земљом!

Најпознатија корњача са Галапагоса Усамљени Џорџ је мртав, али научници сада верују да он није последњи представник подврсте џиновске корњаче Chelonoidis nigra abingdonii!

Стручњаци сматрају да ће бити у стању да „васкрсну" подврсту корњача на Пинта острву захваљујући програму укрштања са 17 других корњача које имају сличан генетски материјал са Усамљеним Џорџом.

Директор националног парка Галапагос Едвин Наула рекао је да постоји велика вероватноћа да научници успеју у свом подухвату.

„Било би то први пут да се опорави врста која је проглашена изумрлом!", рекао је Наула за АП, али је упозозрио да ће за то бити потребно 100 до 150 година.

Срце Усамљеног Џорџа (Lonsame George, El Solitario Jorge) стало je 24. јуна на архипелагу у близини обале Еквадора. Процењује се да је имао више од 100 година. Није оставио потомке.

Планирано је да буде балсамован и изложен на острву Санта Круз.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи