Читај ми!

Вратоломијама до кондиције и самопоуздања

Трејсери су момци и девојке који изводе акробације на степеницама, оградама и зидовима. Њихов циљ је да за што мање времена савладају што више препрека које им се нађу на путу. Добро је за здравље, самопоуздање али и за схватање живота. Упознајте паркур!

Паркур је вештина кретања чији је циљ прећи с једног места на друго савлађивањем препрека у што краћем временском року. Без обзира на то да ли су им на том путу степенице, ограде, зидови...

Они који тренирају паркур кажу да за њих има много већи значај у свакодневном животу.

Према речима Косте Крунића и Богдана Цветковића који се активно баве овом активношћу, реч је о „алатки" која омогућава бољи живот, а осим физичке спремности доноси и психолошку стабилност, самопоуздање.

Ова необична вештина може да се тренира било где и било када, без обзира на то да ли је дан или ноћ, киша или снег.

„Ми популаришемо креативност. Паркур може да се тренира у било ком окружењу, било да је то шума, урбана средина, сала... Цео град је наше игралиште", објаснио је Богдан.

Нема обавезне опреме, рукавица ни штитника, а неки се чак опредељују да тренирају без обуће, тврде да је тако најздравије.

Међу трејсерима, како се називају они који тренирају паркур, има и девојчица.

Лепши пол паркур привуче највише захваљујући видео-снимцима којима је интернет преплављен.

Бављење паркуром у Србији је постало и исплативо, јер се све чешће за потребе реклама, музичких спотова и филмова ангажују баш ови млади људи. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи