Читај ми!

Ma, да л' је ово могуће?

Ауто-пут са четири траке изграђен је око једне вишестпратнице у Кини, након што су власници једног стана одбили да потпишу уговор који би омогућио рушење њихове зграде!

Ко каже да не може да се живи насред ауто-пута? Старији брачни пар из Венлинга, у кинеској провинцији Жеђијанг доказао је управо супротно.

Њихова четвртсрушена зграда са неколико станова усамљено стоји и одолева асфалтној подлози на којој ће ускоро бити исцртане четири траке. Само је питање – како?

И које ли ће власти поставити саобраћајне знаке на прилазу четвороспратници? Да обавесте на време возаче да не „блену у шоку", већ успоре и безбедно прођу около!

Луо Баоџена и његову супругу то не интересује, јер им држава није обезбедила адекватну компензацију и не пада им на памет да се иселе.

Заправо, сигурни су да оно што су им понудили не покрива трошкове градње на другој локацији.

Некада би овај суманути случај био лако решен – комунистичка власт је својевремено укинула приватно власништво у Народној Републици Кини, што би исељавање учинило невероватно једноставним.

Међутим, закони су се, у међувремену, променили и рушење нечијег дома без писане сагласности је нелегално.

То што су остале њихове комшије потписале уговор и отишле ништа не мења – друм који спаја читаву област са железничком станицом у Венлингу имаће „обилазницу".

Малу, али поносну!

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи