Читај ми!

Окупили се да лажу једни друге

Традиционално такмичење у лагању почело је у једном пабу на северозападу Енглеске. Такмичари се надмећу у причању занимљивих, уверљивих и духовитих лажи, а учешће је забрањено једино политичарима и адвокатима, јер су они, како пише у правилнику, неприкосновени у томе.

На северозападу Енглеске, у Сантон Бриџу, почело је такмичење за титулу највећег лажова на свету.

Ова манифестација се одржава једном годишње у „Бриџ ин" пабу.

Учесници излазе пред судије и имају пет минута да испричају занимљиву, уверљиву и духовиту лаж и да их на тај начин фасцинирају.

Прошле године је на овом такмичењу победио Глен Бојлен, радник једне нуклеарне електране, који је испричао причу о томе како је учествовао у трци са пужевима и принцом Чарлсом.

Интересантно је и то да је политичарима и адвокатима забрањено учешће, јер се сматра да они имају велику предност, јер су, сходно послу којим се баве, у одличној форми.

Иначе, тaкмичење је основано још у 19. веку, у част власнику тог паба Вилу Ритсону, који је био познат по домишљатим причама.

Догађај спонзорише локална пивара „Џенингс", која је чак произвела пиво "World's Biggest Liar" (Највећи лажов на свету), у част такмичењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи