Читај ми!

Плесачице у крилу, ипак, нису уметнице!

То што амерички закон није дефинисао разлику између „финих и простих плесова“ није било довољно да суд у Њујорку ослободи плаћања пореза на промет плесачице у крилу.

Девојке које плешу у крилу ће морати да наставе да плаћају порез на промет, јер та врста плеса не промовише културу у заједници на начин на који то чине балет и други уметнички подухвати, одлучио је данас Врховни суд у Њујорку.

Међутим, пресуда је врло тешко донета – минималним надгласавањем 4:3, јер нису све судије гледале на овај еротски плес на исти начин.

Заправо, проблем је у томе што у државном закону није „омеђена" разлика између „узвишених, заправо финих плесова и приземних, односно простих плесова", тако да случај изазива извесне уставне проблеме.

Тужбу је поднео "Nite Moves", клуб из предграђа Олбанија, који је тражио да улаз у стриптиз барове и „приватни плесови" буду изузети од пореза на промет.

Судије које су имале већину су објасниле да порезе плаћају и забавни паркови и спортски догађаји. Клуб једноставно „није успео да докаже да је заслужује изузетак због својих драмских или музичких перформанса".

Судија Роберт Смит је објаснио да је питање било шта о томе кажу закони и прописи. У њима пише да под „порез на улазнице за драмску или музичку уметност потпада и живо драмско кореографско или музичко извођење. Кореографија значи плес, а јасно је да девојке у клубу 'Nite Moves' плешу".

Не мења ништа што то чине око шипке или у крилу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи