Читај ми!

Vanredna situacija u Sjenici zbog snega; stigla struja na Goču, u Rudnu i studeničkom kraju

Na teritoriji opštine Sjenica proglašena je vanredna situacija zbog snežnih padavina. Zbog smetova na Goliji neprohodan je put Preko Brdo–Odvraćenica. Stigla je struja na Goču, kao i u mestu Rudno i studeničkom kraju. Sneg pada u i zlatiborskom okrugu.

U brdskim i planinskim predelima došlo je do povećanja snežnog pokrivača, kao što je i najavio Republički hidrometeorološki zavod.

U Rudnu na Goliji je do 30 centimetara snežnog pokrivača. Saobraćaj na toj planini funkcioniše. Do 40 centimetara napadalo je na Goču.

I u Rudnu i u delovima Goča nema struje, zbog kvarova na dalekovodima.

Struje nema ni u studeničkom kraju. Visina snežnog pokrivača je oko 10 centimetara, sneg se ne zadržava na kolovozima i svi putevi su prohodni, ali vlažan sneg kida elektrokablove.

Nivo reka je ispod granice redovne odbrane od poplava i pored kiše koja u tom kraju pada 36 sati.

Sneg koji je na Kopaoniku počeo da pada sinoć, od 23 časa, dostigao je 16 centimetara visine. Ovoga jutra izmerena temperatura je -5 stepeni, vidljivost je 600 metara i duva severoistočni vetar.

Niske temperature pogodovale su proizvodnji veštačkog snega pa su noćas aktivirani i topovi za veštačko osnežavanje glavnih staza u centru skijališta.

"Ski opening", manifestacija koja označava zvanični početak zimske turističke sezone na Kopaoniku, biće organizovan od 7. do 10.12. uz besplatno skijanje prvog dana za sve posetioce.

Najviše posla u Zlatiborskom okrugu putari su imali preko Zlatibora i u Novoj Varoši.

U užičkom kraju od noćas sneg pada u višim predelima, a od jutros i u nižim predelima blago provejavaju pahulje.

Snežni pokrivač na Zlataru visine je do 20 centimetara, što nije neuobičajeno za ovaj kraj u ovo doba godine. Bez struje je jedno selo, a električari na terenu uklanjaju kvar.

Prohodni su svi putevi, nema snega na magistrali. Zbog najavljenih novih padavina i dalje važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere.

Od popodneva kiša u nižim krajevima prelazi u sneg

Kiša u nižim predelima će od sredine dana i posle podne sa daljim padom temperature preći u sneg.

Više padavina biće na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije. U nižim i brdskim predelima očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 centimetara, na planinama lokalno i više od 30 centimetara.

Duvaće slab i umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. 

U nedelju će biti umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa kratkotrajnim snegom. Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku zemlje, ali će ta količina padavina biti manja u odnosu na subotu.

среда, 03. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару