Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Novi napad Izraelaca na snage UN u Libanu; ubijeno više od sto medicinara od početka sukoba

Nastavljaju se borbe na Bliskom istoku. Izraelska vojska tvrdi da je u vazdušnom napadu na oblast Meis Edž Džabal ubijen Gareb Alšudža, komandant protivtenkovske raketne jedinice u okviru Hezbolahovih elitnih snaga Radvan. Predsednik Irana Masud Pezeškijan pozvao je Izrael da zaustavi neprijateljstva na Bliskom istoku i istakao da izraelska strana krši sve moguće međunarodne sporazume.

Нови напад Израелаца на снаге УН у Либану; убијено више од сто медицинара од почетка сукоба Нови напад Израелаца на снаге УН у Либану; убијено више од сто медицинара од почетка сукоба

Bukte sukobi na Bliskom istoku – u izraelskom napadu na školu u Pojasu Gaze poginulo je najmanje 30 civila, a povređeno više od 50 osoba. 

Izrael je granatirao i centar Bejruta, meta je navodno bio visoki zvaničnik Hezbolaha, a epilog najmanje 20 poginulih i više od 110 ranjenih civila. 

Prethodno je izraelski tenk na jugu Libanu pogodio i bazu Unifil-a, zbog čega je oštro reagovala međunarodna zajednica. Izrael je predložio da se mirovne snage premste dalje prema severu zemlje.

Sa druge strane, Ujedinjene nacije (UN) istragom su utvrdile da je Izrael sprovodio usklađenu politiku uništavanja zdravstvenog sistema u palestinskoj enklavi, što, kako se navodi, predstavlja ratni i zločin protiv čovečnosti.

Zalivske države lobiraju da Vašington spreči izraelski napad na iranska naftna nalazišta, zbog zabrinutsti da bi njihova naftna postrojenja mogla da se nađu na udaru saradnika Teherana. 

субота, 12. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи