Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

IDF gađao izbeglički kamp u Džabaliji; gradovi na severu Izraela meta napada Hezbolaha

IDF nastavlja sa napadima na Gazu – u Džabaliji je poginulo najmanje 15 civila. UN su objavile da je u sukobima izraelske vojske i Hezbolaha u Libanu poginulo više od 2.000 ljudi, dok je njih 600.000 raseljeno. Na severu Izraela su pogođena područja Kirijat Šmone i Safeda, gde ima poginulih i ranjenih. Pentagon tvrdi da SAD ne žele rat sa Iranom, dok je Islamska Republika u Rijadu razgovarala o prekidu vatre na Bliskom istoku. Telefonom su razgovarali i Benjamin Netanjahu i Džozef Bajden, izraelski premijer i američki predsednik, ali je tema, kako se navodi, bila odmazda prema Teheranu.

ИДФ гађао избеглички камп у Џабалији; градови на северу Израела мета напада Хезболаха ИДФ гађао избеглички камп у Џабалији; градови на северу Израела мета напада Хезболаха

Sjedinjene Države i arapske zemlje započele su tajne pregovore sa Iranom o sveobuhvatnom prekidu vatre sa ciljem smirivanja svih sukoba odjednom, prenosi izraelski Kanal 12.

U izveštaju se navodi da Izrael trenutno nije uključen u inicijativu, ali se dodaje da su visoki izraelski zvaničnici obavešteni o tome.

Mreža napominje da nije jasno kako će napori uticati na Gazu, koja je složenija od ostalih frontova zbog želje Izraela da nastavi borbu čak i nakon potencijalnog sporazuma o taocima i Hamasovog zahteva za povlačenje Izraela.

Dotle, Izrael nastavlja sa raketiranjem Damaska i Bejruta navodeći da su čelnici Hezbolaha mete napada na prestonice Sirije i Libana.

Izraelska vojska je saopštila da je za nedelju dana kopnenih operacija na jugu Libana eliminisala više od 200 operativaca Hamasa i uništila značajnu količinu oružja i tunela koje je Hezbolah koristio za napade na sever Izraela.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu tvrdi i da su eliminisani potencijalni naslednici ubijenog lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи