Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Netanjahu potvrdio smrt Nasralahovih naslednika; Sirijski mediji: Izrael gađao Damask, ima žrtava

Novi vazdušni udari IDF na Bejrut i Damask. Hezbolah uzvratio raketiranjem Haife. IDF navodi da je dvadesetak Hamasovih operativaca ubijeno na severu Gaze. Palestinske vlasti saopštile su da je od 7. oktobra prošle godine u Pojasu Gaze poginulo najmanje 41.965 osoba.

Нетанјаху потврдио смрт Насралахових наследника; Сиријски медији: Израел гађао Дамаск, има жртава Нетанјаху потврдио смрт Насралахових наследника; Сиријски медији: Израел гађао Дамаск, има жртава

Za godinu dana rata u Pojasu Gaze, stradalo je više od 41.000 Palestinaca i oko 2.000 Izraelaca, dok je sudbina više od 100 izraelskih talaca i dalje nepoznata. 

U danu komemoratavne ceremonije u Tel Avivu, izraelska vojska je saopštila da je iz Libana ispaljeno više od 130 projektila na sever te zemlje, kao i da je oborena raketa lansirana iz Jemena. 

Sa druge strane, Izrael je tokom jučerašnjeg dana nastavio sa napadima na Gazu, Bejrut i jug Libana, gde je pozvao stanovnike 20 naselja i gradova na evakuaciju.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu, u međuvremenu, izjavio je da su prošli kroz strašan masakr pre godinu dana, ali da su "ustali kao narod, poput lavova", a američki predsednik Džozef Bajden rekao je da SAD nikada neće odustati od napora da se taoci vrate kući.

Bajden je, takođe, povodom godišnjice razgovarao sa izraelskim predsednikom Isakom Hercogom, dok sa izraelskim premijerom Netanjahuom nije pričao više od 50 dana, podsetili su izraelski mediji. 

I Hamas se tim povodom oglasio, ali porukom da je njihova operacija u Izraelu bila "najuspešnija i najprofesionalnija u modernoj eri", istakavši da je sudbina talaca vezana za postupke izraelske vlade".

Američki državni sekretar Entoni Bliken izjavio je da je vreme da se postigne sporazum o prekidu vatre u Gazi, dok je ministarstvo finanasija SAD uvelo nove sankcije međunarodnoj mreži za prikupljanje sredstava Hamasu.

Za to vreme, Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da je palestinska enklava za godinu dana pretrpela masovno razaranje i dehumanizaciju.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи