Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Huti hipersoničnim raketama gađali aerodrom u Tel Avivu; Netanjahu: Nasralah i njegov narod bili su kreatori plana za uništenje

Sukob Izraela i Hamasa – 358. dan. Libanska grupa Hezbolah potvrdila je da je njen vođa Sajed Hasan Nasralah ubijen i najavila da će nastaviti da se bori protiv Izraela. U izraelskom napadu na Bejrut poginuo je iranski general Nilforušan. IDF poručuje da je baza Hezbolaha bila legitimna vojna meta. Iranski verski lider ajatolah Ali Hamnei poručio je da su sve snage otpora na Bliskom istoku na strani Hezbolaha. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je da Izrael neće "stati dok Hezbolah ne bude uništen".

Хути хиперсоничним ракетама гађали аеродром у Тел Авиву; Нетанјаху: Насралах и његов народ били су креатори плана за уништење Хути хиперсоничним ракетама гађали аеродром у Тел Авиву; Нетанјаху: Насралах и његов народ били су креатори плана за уништење

Izraelska vojska saopštila je da je gađala centralni štab Hezbolaha u naselju Dahije u južnom Bejrutu.

Hezbolahova televizija El Manar izvestila je da je šest zgrada uništeno i da ima mnogo žrtava u višestrukim napadima IDF-a.

Izraelski zvaničnik rekao je za Tajms ov Izrael da je meta napada bio lider Hezbolaha Hasan Nasralah.

"Vrlo je teško zamisliti da će izaći živ iz takvog udara“, dodao je neimenovani zvaničnik.

Izraelski mediji procenjuju da je Nasralah ubijen u napadu na Hezbolahovo podzemno sedište.

Tasnim negira te navode. Izvori te agencije tvrde da generalni sekretar Hezbolaha, Hasan Nasralah i predsednik Izvršnog saveta pokreta, Hašem Safijedin nisu povređeni u izraelskom napadu i da su dobrog zdravlja.

Ambasada Irana u Libanu upozorila je da poslednji napad na Bejrut "opasna eskalacija koja menja stvari".

Sekretar za odbranu SAD Lojd Ostin ponovio je pozive na 21-dnevni prekid vatre u Libanu predviđen u američko-francuskom predlogu istakavši da je situacija "duboko zabrinjavajuća".

Kao kontraudar, Hezbolah je ispalio salvu raketa na grad Safed na severu Izraela.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu u govoru na Generalnoj skupštini u UN istakao da njegova zemlja traži mir dok se bori za život.

"Izrael traži mir uprkos tome što se bori za svoj život suočen sa 'divljim neprijateljima' koji žele njegovo uništenje", rekao je, između ostalog, Netanjahu.

Više od 30.000 ljudi, uglavnom Sirijaca za tri dana prešlo je u Siriju iz Libana, saopštila je Agencija UN za izbeglice.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи