Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Treća noć protesta u Tel Avivu protiv izraelske vlade; Guteres: Zaustavljanje borbi zbog vakcinacije "redak tračak nade"

Sukob Izraela i Hamasa – 333. dan. Treće noći protesta u Tel Avivu demonstranti su se suočili sa policijom dok su se okupili da zahtevaju dogovor o vraćanju Hamasovih talaca kućama. Generalni sekretar UN Antonio Guteres opisao je pauze u borbama između Izraela i palestinskih militanata Hamasa u Gazi kako bi se dozvolilo vakcinisanje dece protiv dečije paralize kao "redak trčak nade i humanosti u kaskadi užasa".

Трећа ноћ протеста у Тел Авиву против израелске владе; Гутерес: Заустављање борби због вакцинације "редак трачак наде" Трећа ноћ протеста у Тел Авиву против израелске владе; Гутерес: Заустављање борби због вакцинације "редак трачак наде"

Nastavljeni su protesti širom Izraela, a radnici su započeli generalni štrajk nakon što je izraelska vojska u subotu izvukla tela šestoro talaca koje je Hamas od 7. oktobra držao u Pojasu Gaze.

Deset demonstranata je uhapšeno, takođe, ispred kuće izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u Jerusalimu.

Radni sud u Tel Avivu, u međuvremenu, naredio je obustavu štrajka, dok je američki predsednik Džozef Bajden izjavio da Netanjahu ne čini dovoljno da bi se sklopio sporazum o prekidu vatre i puštanju talaca.

Bajden je, međutim, naknadno objavio da će Hamas "platiti visoku cenu" za svoje zločine nad taocima.

Netanjahu, istovremeno, na konferenciji za medije zatražio je oproštaj od porodica ubijenih talaca, najavivši odmazdu Hamasu.

London je, takođe, suspendovao 30 od ukupno 350 izvoznih dozvola za oružje namenjeno Tel Avivu zbog rizika od njegovog korišćenja za "ozbiljna kršenja međunarodnog humanitarnog prava".

Izrael je odgovorio da je razočaran britanskom odlukom jer se time, smatra, šalje "problematična" poruka Hamasu.

Za to vreme, nastavljena je masovna vakcinacija protiv dečje paralize u Pojasu Gaze. Ministarstvo zdravlja koje vodi Hamas saopštilo je da je više od 72.600 dece imunizovano.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи