Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Akcija izraelske vojske na Zapadnoj obali – ubijeno 9 Palestinaca; pronađeno telo izraelskog vojnika otetog 7. oktobra

Sukob Izraela i Hamasa – 327. dan. Započela je velika "antiteroristička akcija" izraelske vojske na severu Zapadne obale. Palestinsko ministarstvo zdravlja navodi da je devetoro ljudi poginulo u izraelskim racijama. Pronađeno telo izraelskog vojnika otetog 7. oktobra. UN tvrde da je IDF gađao vozilo Svetskog programa za hranu, koje se kretalo u humanitarnom konvoju u Gazi.

Акција израелске војске на Западној обали – убијено 9 Палестинаца; пронађено тело израелског војника отетог 7. октобра Акција израелске војске на Западној обали – убијено 9 Палестинаца; пронађено тело израелског војника отетог 7. октобра

Izraelske oružane snage (IDF) iz tunela u južnom delu Pojasa Gaze oslobodile su izraelskog taoca Kaid Farhan el Kadija , koji je posle 326 dana zatočeništva u dobrom zdravstvenom stanju, objavila je vojska.

Veruje se da se 104 od 251 taoca koje je 7. oktobra oteo Hamas i dalje nalaze u Gazi, uključujući tela 34 taoca, za koje izraelska vojska potvrdila da su mrtvi.

Sa druge strane, Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je da je najmanje 40.476 Palestinaca ubijeno, a 93.647 ranjeno od početka izraelske vojne ofanzive na Gazu.

U Pojasu Gaze izraelski tenkovi napreduju prema Deir el Balahu. Kan Junis je svakodnevno meta, gađan je izbeglički kamp Magazi. Poginulo je najmanje 20 ljudi.

Zbog stalnih naredbi za evakuaciju Palestinaca, Ujedinjene nacije su iz bezbednosnih razloga obustavile humanitarne operacije.

Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borelj pozvao je na trodnevni humanitarni prekid vatre, kako bi se omogućilo vakcinisanje dece protiv dečje paralize.

U Kairu radne grupe nastavljaju pregovore o primirju i oslobađanju talaca.

SAD tvrde da je smanjen kratkoročni rizik od šireg rata na Bliskom istoku.

субота, 14. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи