Читај ми!

Islamska država preuzela odgovornost za napad nožem u Zolingenu, uhapšen azilant

Odgovornost za napad nožem u nemačkom gradu Zolingenu u kojem su tri osobe ubijene, a osam ranjeno, preuzela je Islamska država, prenosi Rojters. Specijalci uhapsili Sirijca u centru za azilante koji se nalazi blizu mesta napada.

Policija je ranije danas uhapsila 15-godišnjeg tinejdžera zbog sumnje da je povezan sa napadom nožem, dok je počinilac još na slobodi.

Kako navodi Bild, sumnja se da je tinejdžer znao za napad unapred, ali da ga nije prijavio.

Opisujući čoveka koji je izvršio napad kao "vojnika Islamske države“, ta islamistička grupa je u saopštenju na svom Telegram nalogu navela da je taj čin "osveta za muslimane u Palestini i sveta“.

U međuvremenu, pripadnici elitne Komande za specijalne operacije upali su u centar za smeštaj izbeglica u Zolingenu gde je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen jedan Sirijac, prenosi Bild.

Centar za smeštaj tražilaca azila je udaljen samo 300 metara od Fronhofa, mesta jučerašnjeg napada, i na 150 metara od mesta gde su istražitelji pronašli nož koji je ubica koristio za svoj krvavi pir.

List navodi da je policijski pas vodio istražitelje direktno od mesta gde je nož pronađen do doma za azilante.

Portparol policije potvrdio je da je i druga osoba uhapšena u vezi sa napadom nožem.

"Hapšenje je usledilo nakon policijske operacije izbegličkom centru u Zolingenu", naveo je portparol i dodao da ne može dati više detalja o pojedincu ili povezanosti sa incidentom.

Hendrik Vuest, premijer države Severna Rajna-Vestfalija, opisao je napad u petak uveče tokom festivala u gradu kao teroristički čin. "Ovaj napad je pogodio srce naše zemlje“, rekao je Vuest novinarima.

Zolingen je bio domaćin festivala povodom njegove 650. godišnjice u državi Severna Rajna-Vestfalija, koja se graniči sa Holandijom.

Preostali program festivala je otkazan a policija je ogradila trg gde se festival održavao.

петак, 13. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи