Читај ми!

Kamala Haris i Tim Volc održali prvi predizborni skup

Potpredsednica SAD Kamala Haris i guverner Minesote Tim Volc debitovali su kao zvanični kandidati demokrata za predsednika i potpredsednika SAD na skupu u Filadelfiji.

Ovo je prvo pojavljivanje Kamale Haris otkako je Demokratska stranka okončala izbore i zvanično je nominovala za svog kandidata za predsednika SAD.

Harisova je u utorak objavila da je Tim Volc njen izbor za potpredsedničkog kandidata.

Predstavljajući Volca rekla je da je tražila partnera "koji može da pomogne u izgradnji ove svetlije budućnosti, lidera koji će pomoći da se nacija ujedini i pokrene napred, borca za srednju klasu, patriotu koji veruje u obećanje slobode, mogućnosti i pravde za sve."

Harisova je pohvalila Volcov rad kao guvernera, kao branioca prava na abortus i prava glasa i napomenula da je potpisao "najznačajnije proširenje prava glasa u Minesoti u poslednjih 50 godina“. Obećala je da će zajedno slediti nacionalno zakonodavstvo na oba ta fronta.

Tim Volc je, u svojoj prvoj izjavi kao kandididat za potpredsednika, pohvalio Harisovu rekavši da se "oduvek borila protiv predatora, prevaranata, da je ustala protiv moćnih korporativnih interesa."

Naglasio je da Donald Tramp "malo drugačije vidi svet“. Optužio ga je da je previše zauzet služeći sebi, da je za svog mandata oslabio ekonomiju za sopstveni račun kao i da je tada porasla stopa kriminala i to "ne računajući zločine koje je počinio“.

Guverner Minesote rekao je da "jedva čeka da polemiše sa republikanskim kandidatom za potpredsednika, senatorom Džejmsom Dejvidom Vensom, "ako je voljan da ustane sa kauča i pojavi se".

Sa 19 elektorskih glasova, Pensilvanija je jedna od ključnih američkih saveznih država za pobedu na izborima u novembru.

Donald Tramp je 2016. neočekivano pobedio u toj državi, koja je glasala za demokratskog predsedničkog kandidata od 1992. godine.

Prema anketama Si-Bi-Es njuza, Harisova i Tramp su izjednačeni sa po 50 odsto podrške glasača u Pensilvaniji.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи