Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Kac: Iran je odlučio da napadne Izrael; raketirana američka baza u Iraku; IDF: U napadu na školu ubijen komandant Hamasa

Sukob Izraela i Hamasa – 304. dan. Iran je odlučio da napadne Izrael, saopštio je ministar spoljnih poslova Izraela Izrael Kac, javlja Džeruzalem post. Poruka Irana preneta je Izraelu preko ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta. Vlasti u Iranu navode da ne žele eskalaciju sukoba, ističući potrebu da "Izrael treba kazniti kako bi se sprečila dalja nestabilnost". Vazduhoplovna baza Ain el Asad na zapadu Iraka, koja koristi američke i koalicione snage, napadnuta je sa najmanje dve rakete, javila su Rojtersu dva neimenovane bezbednosna izvora. Nastaljena je razmena vazdušnih udara na izraelsko-libanskoj granici.

Кац: Иран је одлучио да нападне Израел; ракетирана америчка база у Ираку; ИДФ: У нападу на школу убијен командант Хамаса Кац: Иран је одлучио да нападне Израел; ракетирана америчка база у Ираку; ИДФ: У нападу на школу убијен командант Хамаса

U Pojasu Gaze situacija se ne smiruje. U izraelskom napadu na školu u naselju Nasr u gradu Gaza, koja služi kao privremeno sklonište, kao i napadu na grupu civila u naselju Zejtunu, ubijeno je najmanje 30 osoba. Više desetina Palestinaca je povređeno.

Izraelska vojska tvrdi da je gađala borce koji su delovali u kompleksu u okviru škole.

Hamas poriče da je koristio civilne objekte u ​​vojne svrhe.

Rastu tenzije nakon ubistva političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu i najvišeg vojnog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra.

Hezbolah je krenuo u osvetu i na sever Izraela ispalio desetine raketa.

Hamas je, takođe, ispalio nekoliko raketa iz Pojasa Gaze na oblast Ašdoda na jugu Izraela. Aktivirali su Izraelci Gvozdenu kupolu - njihov protivraketni odbrambeni sistem.

Reagovala je i izraelska vojska i pozivala Palestince iz južnih i jugoistočnih delova Kan Junisa da se evakuišu i krenu prema određenoj "humanitarnoj zoni", kako bi se obračunali sa teroristima koji su ispalili rakete na sever Izraela.

Palestinski napadač je ubio dve osobe i ranio još dve u napadu nožem u centralnom Izraelu, pre nego što ga je policija ubila.

Hamas koji upravlja Pojasom Gaze izabrao je za privremenog lidera Haleda Mašala, javljaju mediji na arapskom jeziku.

Prema izvorima portala Al Arabia i Al Hadat, lideri grupe su se dogovorili da postave Mašala na čelo Hamasa do održavanja novih izbora.

уторак, 06. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару