Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Novi napad IDF-a na škole u gradu Gaza, najmanje 30 ubijenih; SAD veruje da bi Iran mogao sutra da napadne Izarel

Sukob Izraela i Hamasa – 303. dan. Najmanje 30 Palestinaca je ubijeno, a više njih je povređeno u novom izraelskom bombaškom napadu na školu koja služi kao privremeno sklonište u naselju Nasr u gradu Gaza, kao i napadu na grupu civila u naselju Zejtun. Tri neimenovana američka i izraelska zvaničnika izjavila su da očekuju da će Iran napasti Izrael već u ponedeljak, preneo je američki portal Aksios. Hamas izabrao Haleda Mašala za privremenog lidera.

Нови напад ИДФ-а на школе у граду Газа, најмање 30 убијених; САД верује да би Иран могао сутра да нападне Изарел Нови напад ИДФ-а на школе у граду Газа, најмање 30 убијених; САД верује да би Иран могао сутра да нападне Изарел

Najmanje 17 Palestinaca ubijeno, a 60 ranjeno u napadu izraelskih snaga na školu u kojoj su smeštena raseljena lica u naselju Šeik Radvan u gradu Gazi, navodi Al Džazira.

Televizijska mreža iz Dohe napominje da su izraleski avioni bacili još tri bombe dok su spasioci i volonteri u objektu pokušavali da pomognu ljudima ispod ruševina nakon prvog udara.

S druge strane, IDF tvrdi da se u nekadašnjoj školi u gradu Gazi nalazio Komandno-kontrolni centar Hamasa, gde je navodno ta proiranska militantna grupa koristila objekat za planiranje napada, proizvodnju i skladištenje oružja, kao i za obuku.

Ministarstvo zdravlja Libana saopštilo je da je 17-godišnji dečak ubijen, a šest osoba ranjeno nakon izraelskog vazdušnog udara na grad Deir Sirijane u okrugu Mardžajun na jugu Libana.

Hezbolah je preuzeo odgovornost za nekoliko raketnih napada na izraelske zajednice i položaje IDF duž granice, u gornjoj i zapadnoj Galileji.

Na Zapadnoj obali ubijeno je pet osoba među kojima je još jedan lokalni lider Hamasa, Haithem Balidi.

U Iranu je uhapšeno 20 osoba zbog sumnje da su povezani s ubistvom političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea. Među uhapšenima su obaveštajni i vojni zvaničnici. Pojačano se nadziru iranski aerodromi, jer se sumnja da su izraelski agenti još u zemlji.

Teheran tvrdi da je ubistvo Hanijea organizovao Izrael, a odobrila Amerika.

Iranska stalna misija pri Ujedinjenim nacijama upozorava da će Hezbolah napasti "šire i dublje" civilne i vojne mete, kao odgovor na izraelski napad u kojem je  ranije ove nedelje ubijen glavni komandant Fuad Šukr u Bejrutu.

Raste zabrinutost zbog mogućeg novog konflikta na Bliskom istoku, posle ubistva lidera Hamasa i Hezbolaha. Kao odgovor na krizu, Pentagon na Bliski istok šalje dodatne snage - ratne brodove i borbene avione, radi zaštite Izraela.

U Pojasu Gaze sve je teža humanitarna situacija, nedostatak vode za piće pogađa više od pola miliona ljudi.

U Kairo stiže izraelska delegacija na pregovore o prekidu vatre u Pojasu Gaze i oslobađanju talaca, koji počinju sledeće nedelje.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи