Читај ми!

Njujork tajms: Pripadnici lokalne policije primetili Kruksa 90 minuta pre pucnjave

Pojavili su se novi detalji oko atentata na bivšeg predsednika SAD i kandidata republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donalda Trampa proizašli iz tekstualnih poruka između lokalnih bezbednosnih jedinica.

Do poruka je došao republikanski senator Čak Grasli, a objavio ih je Njujork tajms, uključujući i to da su pripadnici lokalne policije primetili napadača 30 minuta pre nego što su to zvaničnici ranije rekli.

Objavljene tekstualne poruke pokazuju da je lokalni kontrasnajperista prvo primetio muškarca, koji je kasnije identifikovan kao Tomas Metju Kruks, kako luta u području gde su bili postavljeni kontrasnajperisti više od 90 minuta pre pucnjave.

Njujork tajms je objavio da je kontrasnajperista u 16.26 upozorio svoje kolege na Kruksa, da se nalazio blizu njihovih vozila i sedeo na stolu za piknik u blizini skladišta, gde se nalazilo nekoliko kontrasnajperista, izvan ograđenog dela terena gde bi Tramp trebalo da se pojavi kasnije.

Kontrasnajperista je rekao svojim kolegama da je Kruks znao da su oni tamo i da ga je video kako odlazi sa svojom puškom.

Jedan od kontrasnajperista je slikao Kruksa i fotografije su podeljene u grupnom četu, a drugu poruku su dobili lokalni policajci u 17.38, u kojoj se navodi da treba da obaveste Tajnu službu, naveo je list.

"Dete uči oko zgrade u kojoj se nalazimo. AGR Verujem da jeste. Video sam ga sa daljinomerom kako gleda ka bini. FYI. Ako želite da obavestite SS snajperiste da pogledaju. Izgubio sam ga iz vida", pisalo je u jednoj od poruka, uz fotografije Kruksa.

Jedan od dvojice preostalih kontrasnajperista je navodno istrčao iz zgrade pokušavajući da drži na oku Kruksa dok ne stignu drugi policajci, prema zvaničnicima okruga Batler, ali Kruks je pobegao, ponevši sa sobom ranac.

U 18.00 časova, jedan službenik u grupnim porukama pretpostavio je da se Kruks kreće ka zadnjem delu kompleksa skladišta, dalje od mesta događaja, preneo je Njujork tajms. Umesto toga, Kruks se popeo na zgradu u kompleksu najbližem bini.

U 18.11 časova, Kruks je počeo da puca, okrznuvši Trampovo uho, ubivši učesnika mitinga i ranivši nekoliko osoba.

Nekoliko trenutaka kasnije, Kruks je ubijen na krovu skladišta koje je bilo povezano sa onim u kome su bili smešteni kontrasnajperisti.

Nedavno objavljene poruke, takođe, sugerišu da je ubica često bio korak ispred snaga bezbednosti i policije.

Njujork tajms je objavio da je Kruks obišao mesto na kojem će se održati skup dan pre nego što je to učinila Tajna služba 8. jula.

U izveštaju se, takođe, navodi da je Tajna služba isključila ceo kompleks skladišta iz svog unutrašnjeg bezbednosnog perimetra.

To je značilo da je na dan mitinga Kruks mogao da dođe do zgrade bez bezbednosne provere.

List je objavio da je Tajna služba zamolila lokalne agencije da joj pruže dodatnu pomoć i da su tekstualne poruke pokazale da se okrug Biver borio da pronađe dovoljno dobrovoljaca da pokriju 12-časovnu smenu.

уторак, 30. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару