Читај ми!

En-Bi-Si: Napadač na Trampa dronom osmatrao mesto događaja satima pre atentata

Napadač na republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa dronom je osmatrao mesto gde je nekoliko sati kasnije pokušao da ubije bivšeg američkog predsednika na mitingu u Pensilvaniji prošle subote, rekao je neimenovani dobro obavešteni izvor za En-Bi-Si njuz.

Izvor je naveo da je snimak sačinjen dronom omogućio atentatoru Tomasu Kruksu da bolje isplanira napad na Trampa.

"Dron i oprema za dron nađeni su u Kruksovom vozilu", rekao je viši policijski inspektor.

Volstrit džornal je prvi objavio da je Kruks koristio dron.

Izgleda da je nadzor iz vazduha još jedan u nizu bezbednosnih propusta koji su omogućili napadaču da izvrši atentat na Trampa, navodi En-Bi-Si njuz.

Uobičajeno je da Tajna služba zabrani dronove u oblastima koje obezbeđuje, iako još nije jasno da li je to povezano sa skupom u Pensilvaniji prošle subote.

Motiv i dalje nepoznat

Tomas Metju Kruks (20) ispalio je "više hitaca" u pravcu Donalda Trampa na predizbornom skupu republikanskog kandidata u Batleru, u Pensilvaniji, ranivši bivšeg predsednika Sjedinjenih Država i još dve osobe, dok je jedan posetilac mitinga preminuo ubrzo nakon ranjavanja.

Motiv za atentat i dalje je nepoznat. 

Atentator na Donalda Trampa pucao je sa krova objekta koji je udaljen oko 150 metara od bine na kojoj je govorio bivši predsednik SAD.

Svedoci tvrde da su uočili muškarca koji sa puškom puzi po krovu i o tome obavestili policajce koji su delovali zbunjeno. Bivši agenti FBI-ja smatraju velikim propustom bezbednosnih službi da objekat u Trampovoj neposrednoj blizini ne bude obezbeđen.

Dan nakon atentata Donald Tramp je na konvenciji Republikanske stranke u Milvokiju i formalno imenovan za kandidata te stranke na izborima za predsednika SAD. Tramp je ranije objavio da je za svog kandidata za potpredsednika izabrao senatora Džejmsa Dejvida Vensa.

Pokrenuta istraga protiv Tajne službe

Kancelarija generalnog inspektora Odeljenja za unutrašnju bezbednost pokrenula je tri istrage protiv Tajne službe nakon pucnjave, uključujući jednu koja ispituje kako je tajna služba obezbedila predizborni skup republikanskog kandidata u Batleru.

Predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson takođe je obećao istragu Kongresa, a direktorka Tajne službe Kimberli Čitl je zamoljena da se pojavi pred Nadzornim odborom Predstavničkog doma na saslušanju u ponedeljak.

Inače, samo dva dana posle atentata, bogatstvo Donalda Trampa je poraslo za više od milijardu dolara, objavio je Forbs.

субота, 20. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару