Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Skoro 37.800 Palestinaca stradalo od početka sukoba; Erdogan: Zapad podržava Izrael da proširi rat

Sukob Izraela i Hamasa – 264. dan. Najmanje 37.718 Palestinaca stradalo od početka sukoba, saopštava Ministarstvo zdravlja, koje je pod kontrolom Hamasa. Sa druge strane, izraelska vojska saopštila je da je ubila operativca Hamasa koji je krijumčario oružje preko prelaza Rafe i prekograničnih podzemnih tunela. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je zapadne zemlje da podržavaju Izrael da proširi rat u regionu.

Скоро  37.800 Палестинаца страдало од почетка сукоба; Ердоган: Запад подржава Израел да прошири рат Скоро 37.800 Палестинаца страдало од почетка сукоба; Ердоган: Запад подржава Израел да прошири рат

Izraelska vojska nastavila je operacije duž celog Pojasa Gaze, a samo u poslednja 24 sata u granatiranju i vojnim operacijama poginulo je više desetina Palestinaca.

Sukoba je bilo i na Zapadnoj obali, gde je izraelska vojska uhapsila 24 Palestinca osumnjičena za terorizam.

Ismail Hanije, vođa palestinske islamističke grupe Hamas, izdao je saopštenje nakon smrti svoje sestre, u kojem kaže da bilo kakav dogovor o taocima koji ne garantuje prekid vatre i prekid ofanzive Izraela u Gazi "nije sporazum".

"Ako Izrael misli da će ciljanje moje porodice promeniti našu poziciju ili poziciju otpora, onda je u zabludi“, navodi Hanije.

Zbog učestalog rizika od eskalacije sukoba između Izraela i Hezbolaha, Kanada je upozorila svoje državljane da napuste Liban dok to još mogu.

Ministarka inostranih poslova Melani Džoli u saopštenju poziva Kanađane da odu dok još ima komercijalnih letova iz Libana, i poručuje da Kanada neće moći da ih evakuiše ukoliko sukobi eskaliraju u regionu.

UN upozoravaju Izrael da će obustaviti distribuciju pomoći u Pojas Gaze ukoliko humanitarnim radnicima ne garantuju bezbednost i ne obezbede direktnu komunikaciju s vojskom na terenu.

петак, 13. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи