Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

IDF: Humanitarci stradali u našem nenamernom napadu; Broj poginulih u udaru na iranski konzulat u Damasku porastao na 13

Rat Izraela i Hamasa – 179. dan. Svetska centralna kuhinja (World Central Kitchen) saopštila je da obustavlja svoj rad u Gazi nakon što je u napadu IDF-a poginulo sedmoro radnika te organizacije. Izraelske odbrambene snage (IDF) preuzele su odgovornost za napad, ističući da takav incident nije smeo da se dogodi. Premijer Benjamin Netanjahu žali zbog poginulih. Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da El Šifa više ne može da funkcioniše kao bolnica. Ministarstvo u Gazi saopštilo je da je od 7. oktobra do sada u Pojasu Gaze ubijeno 32.916 Palestinaca. Broj poginulih u vazdušnom napadu na iranski konzulat u Damasku porastao je na 13, uključujući sedam pripadnika Revolucionarne garde, objavili su u iranski državni mediji. Teheran najavljuju odmazdu.

ИДФ: Хуманитарци страдали у нашем ненамерном нападу; Број погинулих у удару на ирански конзулат у Дамаску порастао на 13 ИДФ: Хуманитарци страдали у нашем ненамерном нападу; Број погинулих у удару на ирански конзулат у Дамаску порастао на 13

Posle dve nedelje opsade, izraelske snage povukle su se iz bolnice El Šifa. Navode da su tokom akcije eliminisali 200 boraca Hamasa, priveli 500 osumnjičenih, zaplenili oružje i obaveštajne dokumente.

Tvrde da su sve izveli tako da ne nanesu štete civilima, pacijentima i medicinskim timovima. 

Hamas, sa druge strane, navodi da je u bolnici El Šifa ubijeno više stotina civila. Poziva međunarodnu zajednicu i UN da "istraže zločine" u bolnici Šifa.

U međuvremenu, stotine ultraortodoksnih Jevreja protestovalo je protiv regrutacije u Izraelske odbrambene snage (IDF).

Reagovao je i izraelski ministar za nacionalnu sigurnost Itamar Ben Gvir i optužio izraelskog ministra odbrane Joava Galanta da nepotrebno ugrožava živote vojnika u Gazi. Zatražio je od izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da zbog toga pokrene istragu protiv Galanta.

Američki i izraelski zvaničnici održali virtuelni sastanak o ofanzivi u Rafi.

U izraelskom vazdušnom napadu na iranski konzulat u Damasku - ubijeno je šestoro ljudi, a nekoliko ranjeno, preneli su sirijski mediji. Teheran okrivljuje Izrael za napad, obećava "odlučan odgovor".

Došlo je i do nove razmene vatre Izraela i Hezbolaha.

Izraelski parlament, Kneset usvojio je zakon kojim će Al Džazira biti ugašena u Izraelu. Reagovala je Bela kuća i izrazila zabrinutost.

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару