Читај ми!

Tramp položio kauciju od skoro 92 miliona dolara u slučaju tužbe za klevetu

Bivši predsednik SAD Donald Tramp položio je kauciju od 91,63 miliona dolara prilikom podnošenja žalbe na presudu protiv njega u slučaju I. Džin Kerol za klevetu. Sud u Njujorku je 26. januara, naložio Donaldu Trampu da isplati 83,3 miliona dolara odštete I. Džin Kerol, nakon što ga je optužila da joj je uništio reputaciju novinarke od poverenja, negirajući da ju je silovao pre skoro tri decenije.

Kaucija u iznosu od 91,63 miliona dolara položena saveznom sudu u Njujorku, bi pokrila odštetu I. Džin Kerol od 83,3 miliona dolara ukoliko bi Tramp izgubio žalbu na presudu od 26. januara i odbio da istu plati. Veličina kaucije veća je od presude jer okružni sud obično zahteva 110 odsto kaucije.

Osiguravajuća kompanija Chubb CB.N je izdala kauciju za Trampa, koju je bivši predsednik potpisao u utorak. Pod uslovima kaucije, Chubb CB.N će osigurati samo žalbu na presudu od 83.3 miliona dolara, a ne bilo kakve buduće žalbe.

U januaru je federalni porotni sud presudio da je Donald Tramp oklevetao Kerol, bivšu kolumnistkinju magazina El juna 2019. godine na taj način što je negirao da ju je silovao sredinom devedesetih godina prošlog veka u garderobi robne kuće "Bergdorf Goodman" na Menhetnu.

Sud je naložio da Tramp plati Kerol 18,3 miliona dolara odštete, uključujući 7,3 miliona dolara za emocionalni bol i 11 miliona dolara za štetu koju je naneo njenoj reputaciji. Sud je takođe odredio da Tramp plati 65 miliona dolara kaznene odštete.

Tramp je na tu odluku uložio žalbu Drugom okružnom apelacionom sudu na Menhetnu. Tvrdi da je presuda porote preterana i da bi trebalo da bude smanjena. Tokom suđenja, Kerolini advokati su poroti rekli da Trampa treba kazniti velikim iznosom odštete kako bi ga zaista naterali da prestane sa svojim klevetničkim ponašanjem.

Američki okružni sudija Luis Kaplan tek treba da donese odluku o Trampovim zahtevima da dobije novo suđenje u slučaju tužbe Kerol i da se značajno smanji odšteta.

Kaplan je u četvrtak odbio Trampov pokušaj da odloži sprovođenje presude.

Druga porota je prošlog maja naložila Trampu da plati Kerol pet miliona dolara, utvrdivši da je on klevetao i seksualno zlostavljao Kerol.

Donald Tramp je uložio žalbu na tu odluku. Tvrdio je da nikada nije čuo za Kerol i da je ona izmislila priču kako bi povećala prodaju svojih memoara.

Tramp takođe ima rok do 25. marta da uplati još 454 miliona dolara u slučaju civilne prevare njujorškog državnog tužioca.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара