Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

IDF u štabu Hamasa u Džabaliji, proširuje kopnenu operaciju u južnoj Gazi; Raketa iz Gaze pogodila zgradu u Aškelonu

U Kan Junisu u toku najintenzivnije borbe od početka kopnene operacije. Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su se probile dublje u izbeglički kamp Džabaliju, u severnom delu Pojasu Gaze. General-major Jaron Finkelman, šef Južne komande izraelske vojske, kaže da njegove trupe vode najteže borbe od početka kopnene operacije. Uništena zgrada glavne sudnice u Gazi. Raketa iz Gaze pogodila zgradu u Aškelonu. Kancelarija za medije u Gazi saopštila je da je 16.248 osoba ubijeno u izraelskim napadima na Pojas Gaze od izbijanja sukoba 7. oktobra. Portparol Unicefa Džejms Elder izjavio je da je nemoguće stvoriti bezbedne zone za civile u Pojasu Gaze.

ИДФ у штабу Хамаса у Џабалији, проширује копнену операцију у јужној Гази; Ракета из Газе погодила зграду у Ашкелону ИДФ у штабу Хамаса у Џабалији, проширује копнену операцију у јужној Гази; Ракета из Газе погодила зграду у Ашкелону

Desetine izraelskih tenkova, oklopnih transportera i buldožera ušlo je u južni deo Pojasa Gaze kod Kan Junisa, dok izraelska vojska sprovodi kopnenu ofanzivu na tom području.

Izraelska vojska, nakon što je proširila kopnenu ofanzivu i bombardovala ciljeve širom enklave, naredila je Palestincima u oko 20 oblasti u centralnom delu Pojasa Gaze da odu dalje na jug i objavila mape na internetu. Objavila je novi humanitarni koridor i saopštila da je glavni auto-put Gaze Salah ad Din (Saladin) "zona borbe". 

Cilj proširenih akcija izraelske vojske je, nakon isteka jednonedeljnog prekida vatre, uništenje lidera Hamasa u Pojasu Gaze, saopštio je Izrael. Među metama su i lideri Hamasa za koje Izrael veruje da se kriju u Kataru i Turskoj.

Ankara je upozorila Izrael da će biti "ozbiljnih posledica" ukoliko Izrael pokuša da eliminiše Hamasove zvaničnike koji žive van palestinskih teritorija.

Lokalni zvaničnici u Gazi, sa druge strane, navode da su intenzivirani izraelski vazdušni napadi na istoku Kan Junisa, te da izraelske kopnene snage prodiru u istočni deo i opkoljavaju područje tog grada. 

Najmanje 50 civila je ubijeno, a više stotina je povređeno, u seriji izraelskih napada na dve škole u gradu Gazi, u ​​kojima su bila smeštena raseljena lica, saopštila je palestinska novinska agencija VAFA (WAFA).

Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da je od subote u Pojasu Gaze ubijeno više od 800 Palestinaca. Od početka sukoba 15.899. Kako se navodi, 70 odsto ubijenih su žene i deca.

Nema sigurnih zona u Pojasu Gaze, poručio je šef Ujedinjenih nacija za humanitarnu pomoć Martin Grifits.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару