Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Гранатиране две школе у Гази, страдало најмање 50 цивила, више стотина повређено; Бела кућа: Хамас одговоран за окончање примирја

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да трупе делују у свим деловима енклаве, а главне операције су сада на југу газе у Кан Јунису. Наводе да је главни ауто-пут Салах ад Дин "борбена зона". Најмање 50 цивила је убијено, а више стотина је повређено, у серији израелских напада на две школе у граду Гази, у ​​којима су била смештена расељена лица, саопштила је палестинска новинска агенција Вафа (Wafa). Сукоби и рације на Западној обали, убијено пет Палестинаца. Прекинуте све интернет и комуникационе услуге у Појасу Газе. Саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливен изјавио је да је Хамас одговоран за окончање примирја јер је одбио да ослободи више жена талаца.

Гранатиране две школе у Гази, страдало најмање 50 цивила, више стотина повређено; Бела кућа: Хамас одговоран за окончање примирја Гранатиране две школе у Гази, страдало најмање 50 цивила, више стотина повређено; Бела кућа: Хамас одговоран за окончање примирја

Израелска војска саопштила да је проширила копнене операције на југ Појаса Газе, као и да делује у свим деловима те палестинске енклаве. Према тврдњама Израелских одбрамбених снага (ИДФ), од почетка сукоба изведено је преко 10.000 ваздушних напада, а пронађено више од 800 улаза у тунеле Хамаса.

ИДФ је током јучерашњег дана, истовремено, позвао становнике бројних четврти у Кан Јунису, граду на југу, да се евакуишу у сигурне зоне, док је Бела кућа навела да верује да Израел "улаже напоре" да заштити цивиле.

С друге стране, Министарство здравља у Гази, које је под контролом Хамаса, саопштило је да је од 7. октобра убијено око 16.000 Палестинца, 70 одсто њих су деца и жене. Према наводима Министарства, у последња 24 сата из рушевина је извучено више од 300 мртвих и 600 рањених.

Иран је указао на могуће ширење и продубљивање сукоба у региону ако се, како тврди, израелски ратни злочини наставе у Гази, одбацивши "планове Израела да насилно уклони Палестинце са њихове територије".

За то време, тужилац Међународног кривичног суда Карим Кан упозорио је обе стране да се придржавају међународног хуманитарног права и омогуће испоруку помоћи цивилима, док је Светска здравствена организација поново позвала на прекид ватре између Израела и Хамаса.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару