Читај ми!

Osumnjičeni za ubistvo kod Ajfelovog tornja povezan sa više terorističkih napada

Državljanin iranskog porekla Arman Ražapur Mijandoab, koji je u kod Ajfelovog tornja u Parizu ubio jednu osobu i ranio još dve, povezan s počiniocima napada u još tri slučaja, saopštio je francuski Centar za analizu terorizma.

Mijandoab je u subotu uveče nožem napao par turista na Keju de Grenel, nekoliko metara od Ajfelove kule, smrtno ranivši nemačkog državljanina.

Potom ga je tokom policijske potere čekićem napao još dve osobe, od kojih je povredio jednog Britanca. Policajci su ga potom savladali tejzerom.

Francuski Centar za analizu terorizma navodi da su teroristi s kojima je Ražapur potencijalno bio u kontaktu osumnjičeni za ubistva, a tereti se i za atentat na policajce.

Sumnja se da je Ražapur takođe komunicirao s Adelom Kermišeom, islamistom koji je ubio osamdesetpetogodišnjeg sveštenika Žaka Amela, kao i sa francuskim džihadistom Maksimilijenom Tiboom, bivšim članom organizacije "Forsan Aliza", koja se zalagao za uspostavljanje islamskog kalifata u Francuskoj.

Arman Ražapur Mijanoab je 2016. godine planirao neuspeli napad na parski poslovni kvart Defans, za šta je osuđen na pet godina zatvora, od kojih je odslužio četiri.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво