Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Više od 170 mrtvih u napadima Izraela na Pojas Gaze; od početka sukoba poginula 72 novinara

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Gazi, saopštilo je da je izraelska vojska izvršila napad vojnim vozilima na severozapad Pojasa Gaze nekoliko minuta nakon što je jutros prekinuto jednonedeljno primirje između Izraela i Hamasa. Palestinski mediji izvestili su o izraelskim vazdušnim i artiljerijskim udarima širom enklave nakon isteka primirja, uključujući i grad Rafu, koji se nalazi uz egipatsku granicu. Poginulo više od 170 Palestinaca. Prethodno je izraelska vojska saopštila da je presrela raketu lansiranu iz Gaze rano jutros nakon što su se aktivirale sirene za vazdušni napad u izraelskim zajednicama. Ministarstvo spoljnih poslova Katara saopštilo je da su u toku pregovori o obnavljanju sedmodnevnog primirja.

Tokom jučerašnjeg dana, Hamas je oslobodio desetoro talaca, dok su izraelske vlasti iz zatvora pustile 30 Palestinaca.

Izraelska vojska spremna je da nastavi borbe u Pojasu Gaze, ako se sporazum o prekidu vatre sa Hamasom ne produži za još jedan dan, izjavio je portparol Odbrambenih snaga Izraela (IDF) Danijel Hagari.

Iz Bele kuće je saopšteno da Sjedinjene Države sa Katarom i Egiptom nastavljaju sa naporima za produžavanje humanitarne pauze u ratu Izraela protiv Hamasa, i osuđuju napad u Jerusalimu u kojem je ubijeno četvoro ljudi.

Prema podacima Komiteta za zaštitu novinara, od početka sukoba Izraela i Hamasa poginulo je najmanje 57 novinara i drugih medijskih radnika.

Izraelsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora Španije na razgovor izražavajući nezadovoljstvo zbog izjave španskog premijera Pedra Sančeza da "ozbiljno sumnja" u to da Izrael poštuje međunarodno humanitarno pravo.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи