Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

IDF: Hamas napada trupe koje rade na otvaranju humanitarnog koridora; arapski lideri zatražili hitan prekid vatre

Dvadeset deveti dan sukoba izraelske vojske i Hamasa. Nastavljeni žestoki okršaji u Pojasu Gaze. Novi napad na izbeglički kamp Džabalija, 15 poginulih, desetine ranjene. Hamas tvrdi da je lansirao raketu dometa 250 kilometara. Razmena vatre na granici s Libanom. SZO i UN osuđuju napad na konvoj vozila Hitne pomoći u Gazi, u kojima je, kako navodi palestinsko ministarstvo zdravlja, poginulo 15, a ranjeno 60 osoba. Nema saglasnosti o prekidu vatre između američkog državnog sekretara i arapskih lidera.

ИДФ: Хамас напада трупе које раде на отварању хуманитарног коридора; арапски лидери затражили хитан прекид ватре ИДФ: Хамас напада трупе које раде на отварању хуманитарног коридора; арапски лидери затражили хитан прекид ватре

Ambulantna kola pogođena su u jučerašnjem vazdušnom napadu na Gazu. Ima poginulih, ali nije poznato koliko. Zdravstvene institucije u tom gradu navode da su se u kolima nalazili pacijenti iz bolnice Al Šifa, dok Izrael tvrdi da su u ambulantnim kolima bili "militanti".

Američki državni sekretar Entoni Blinken je tokom sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom zatražio humanitarnu pauzu u borbama protiv Hamasa u Gazi. Istakao je da se mora učiniti više na zaštiti palestinskih građana i naglasio da se rat ne sme proširiti na druga područja na Bliskom istoku.

Netanjahu je poručio da odbija bilo kakav privremeni prekid vatre u ratu protiv Hamasa koji ne uključuje oslobađanje svih talaca.

Lider libanske islamističke grupe Hezbolah Hasan Nasralah rekao je u svom obraćanju da Hezbolah nije znao ništa o napadu 7. oktobra. 

Diplomatski izvori rekli su za Rojters da će Francuska sledeće nedelje organizovati humanitarnu konferenciju za Gazu. Francuski predsednik Emanuel Makron potvrdio je da će se konferencija održati.

петак, 18. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи