Читај ми!

Ogan doneo odluku, podržaće Erdogana u drugom krugu izbora

Turski predsednički kandidat Sinan Ogan, koji je na izborima 14. maja dobio 5,2 odsto glasova, izjavio je danas da će podržati Redžepa Tajipa Erdogana u drugom krugu, koji je zakazan za 28. maj, preneo je "Hurijet dejli njuz".

Sinan Ogan, koji je u prvom krugu predsedničkih izbora u Turskoj bio kandidat Alijanse ATA, na konferenciji za medije je pozvao svoje glasače da daju podršku Redžepu Tajipu Erdoganu.

"Nakon naših internih razgovora, želim da najavim da ću u drugom krugu podržati gospodina Redžepa Tajipa Erdogana. Takođe pozivam svoje birače da podrže gospodina Erdogana“, rekao je Ogan.

U drugom krugu, Erdogan, koji je u prvom krugu dobio 49,5 odsto glasova, takmičiće se protiv predsedničkog kandidata Kemala Kiličdaroglua, koji je osvojio 44,8 odsto glasova.

Ogan, inače, poziva na oštriji stav protiv terorizma i na vraćanje svih imigranata u njihovu zemlju. On je rekao da se sa Erdoganom dogovorio o ovim stvarima, što uključuje "preduzimanje svih mera za slanje imigranata u određenom vremenskom roku".

Ovaj nacionalistički političar je takođe podvukao da Erdoganov savez ima parlamentarnu većinu i da je to neophodno za stabilnost zemlje. "Takođe želim da istaknem da nikada nisam pregovarao ni za jednu poziciju ni sa jednom od alijansi", naglasio je on.

Oganova izjava usledila je nakon što su četiri partije ATA Alijanse objavile da su se razišle i da neće imati zajednički stav kada je reč o podršci kandidatima u drugom krugu.

Ogan je u prvom krugu dobio oko 2,5 miliona glasova i očekivalo se da će da odigra ključnu ulogu u oblikovanju rezultata u drugom krugu.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара