Читај ми!

Držao ju je kao taoca i vodio sa sobom širom SAD, pobegla godinu dana nakon otmice

Žena koja je navodno oteta pre skoro godinu dana dok je putovala širom SAD, pobegla je od svog kidnapera, tako što je pomoć zatražila na benzinskoj pumpi u Nju Džerziju, saopštile su vlasti u petak.

Pedesetsedmogodišnji Džejms V. Parilo optužen je da je držao ženu protiv njene volje godinu dana.

Žena je 7. februara potražila pomoć na benzinskoj pumpi u okrugu Berlington. Rekla je da je muškarac drži u pritvoru, protiv njene volje, skoro godinu dana, saopštila je kancelarija državnog tužioca.

"Čuo sam viku iz svoje kancelarije. Žena je utrčala u radnju koja se nalazi u sklopu pumpe te je zaključala vrata za sobom. Bila je potresena i plakala je. Rekla nam je da ju je muškarac oteo pre godinu dana. Imala je podlive po vratu. Rekla je da je ranije isplanirala kako želi da pobegne od otmičara baš tako što će otrčati do benzinske pumpe i zaključati se unutra", rekao je vlasnik pumpe Bobi Mejdan.

Dodaje da je video muškarca kako trči iza žene, ali kada nije mogao da stigne do zaključane benzinske pumpe, okrenuo se i otišao.

Nakon toga, vlasnik je pozvao policiju, a Parilo je uhapšen brzo nakon prijave, 7. februara ove godine.

"Džejms Parilo i žena su boravili u iznajmljenoj sobi oko dve nedelje pre nego što je uspela da pobegne nakon što ju je napao. Ona je pobegla iz kuće samo u šortsu i košulji na 42 stepena", rekao je državni tužilac.

Višestruke optužbe, čeka suđenje u zatvoru

Džejms Parilo se tereti za otmicu prvog stepena, davljenje drugog stepena i teški napad.

"Takođe, tereti se za krivično delo ograničavanja slobode kretanja trećeg stepena. Osim toga, suočava se i s optužbom trećeg stepena za opstrukcije tokom privođenja te odbijanje da dâ uzorak DNK na analizu.

Osumnjičeni će se nalaziti u zatvoru okruga Berlington do suđenja.

"Ovo je duboko uznemirujući slučaj u kojem je optuženi navodno držao ženu protiv njene volje skoro godinu dana, dok je putovao s njom širom zemlje, pre nego što je završio ovde u Nju Džerziju, odakle je uspela da pobegne", rekao je državni tužilac Metju Dž. Platkin.

Kako su se upoznali

Žrtva i osumnjičeni upoznali su se na benzinskoj pumpi u Novom Meksiku februara 2022. godine, kada joj se predstavio kao Bret Parker. Tom prilikom, on ju je zamolio da ga odveze do Arizone. Nakon tog susreta ostali su u kontaktu, a nedugo zatim stupili u vezu.

Žena je rekla da je bila u dobrovoljnoj vezi sa muškarcem kojeg je znala kao Parker oko mesec dana kada ju je on prvi put fizički napao. Tada su se nalazili u Kaliforniji.

Tokom vremena koje su proveli zajedno, Parker je navodno ženi oduzeo telefon, koristio njene kartice te ju je izolovao od porodice.

Nakon boravka u Kaliforniji, oni su se preselili u Nju Džerzi u decembru 2022. godine, navodi se u izveštaju policije.

Prema njenim rečima, ona je htela da ode od njega mesecima ranije, ali on joj to nije dozvolio.

Priliku za beg je našla na benzinskoj pumpi, u blizini mesta gde je živela sa osumnjičenim.

уторак, 06. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару