Читај ми!

RTCG: Policija zna gde su osumnjičeni za kopanje tunela, izvesno je da nisu iz Albanije

Crnogorska Uprava policije zna gde se nalazi šest osoba osumnjičenih za kopanje tunela od jednog stana do depoa Višeg suda u Podgorici, ali će preduzimanje daljih koraka zavisiti od policijske i istražne taktike, piše portal RTCG pozivajući se na neimenovane izvore iz bezbednosnog sektora.

Nakon saznanja da su osumnjičeni za kopanje tunela od jednog stana do depoa Višeg suda u Podgorici strani državljani i spekulacija u medijima da je reč o državljanima Albanije, izvori iz bezbednosnog sektora nisu saopštili odakle su osumnjičeni, ali su za RTCG rekli da je sasvim izvesno da nisu iz Albanije.

Tužilaštvo i policija u Crnoj Gori intenzivno tragaju za šest osoba koje se sumnjiče da su učestvovale u prokopavanju tunela koji je otkriven u depou Višeg suda u Podgorici.

Iz Uprave policije u četvrtak je potvrđeno da je pronađen kombi koji su koristili osumnjičeni, a mediji danas prenose da je otkrivena i lokacija stana koji su koristili za smeštaj.

Forenzičari su izuzeli tragove iz stana, koji će biti predmet veštačenja, a istražiteljima su dostavljeni snimci sa zgrada u Njegoševoj ulici.

Iz depoa podgoričkog Višeg suda ukradeno je nekoliko pištolja, koji su dokazni materijal. Nestali su i dokazi iz više predmeta, ali se veruje da su lopovi namerno napravili pometnju u moru spisa kako bi zabašurili šta im je bila glavna meta.

Saslušan predsednik Višeg suda Boris Savić

U Osnovnom državnom tužilaštvu saslušan je danas i predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić.

Savić je ponovio na koji način je tunel otkriven i kakvo je stanje u sudskom depou.

Rekao je da je većina zaposlenih prošla poligrafsko ispitivanje, da se on takvom ispitivanju ne protivi, ali da treba imati u vidu validnost takvih dokaza na sudu jer oni više služe da se usmeri istraga.

Savić je prilikom dolaska u sud na saslušanje izbegao novinare i ušao kroz sporedan ulaz, prenosi RTCG.

Abazović: Iz sata u sat se menja situacija

Nakon današnje sednice Veća za nacionalnu bezbednost, premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je da se situacija u vezi sa ovim slučajem menja iz sata u sat i da su istražitelji na tragu počiniocima, ne otkrivajući više detalja.

Abazović veruje da će slučaj "tunel" biti što pre rešen.

Crnogorski premijer je rekao i da nema informaciju da je nestala puška iz koje je ubijen Duško Jovanović, ali je istakao da želi da se veštačenje radi iznova, ne samo puške, već svega u tom predmetu.

Izvori RTCG-a potvrdili su da puška nije nestala.

четвртак, 04. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару