Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Zelenski predstavio "plan pobede" u ukrajinskom parlamentu; Rute: Potrebno "razjašnjenje" tog dokumenta

Rat u Ukrajini – 966. dan. Ruske snage izvele su tokom noći napade širom Ukrajine – lansirano je oko 136 dronova i tri projektila na 14 ukrajinskih regiona, uključujući Kijev, tvrde ukrajinski zvaničnici. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski predstavio je "plan pobede" u pet tačaka i tri aneksa u parlamentu, dok je Kremlj istovremeno pozvao Ukrajinu da se "otrezni".

Зеленски представио "план победе" у украјинском парламенту; Руте: Потребно "разјашњење" тог документа Зеленски представио "план победе" у украјинском парламенту; Руте: Потребно "разјашњење" тог документа

Nastavljaju se sukobi širom ukrajinskog fronta – najveće borbe vođene su u Donjeckom, Hersonskom, Nikolajevskom i Dnjepropetrovskom regionu, gde je poginulo više osoba, a ranjeno na desetine civila.

Načelnik Harkovske oblasti naredio je evakuaciju civila iz Kupjanska i okolnih naselja zato što vojska u tom rejonu Ukrajincima više ne može više da garantuje bezbednost.

Ruske trupe su prethodnog dana odbile devet kontraofanziva Vojske Ukrajine u području koje smatraju "zonom specijalne operacije" u Ukrajini i, kako tvrde, tu pripremaju nove akcije.

Sa druge strane, jedan Rus poginuo je u ukrajinskom bombardovanju Belgorodske oblasti u Rusiji. 

Dalje od ratišta, šef NATO delegacije u Kijevu Patrik Tarner izneo je stav da Ukrajina ima apsolutno pravo da gađa ciljeve u Rusiji sa kojih je napadnuta.

петак, 18. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи