Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Zelenski: Odbijamo kontranapade u Kurskoj oblasti; Moskva: Vojna saradnja sa Kinom pomaže globalnoj stabilnosti

Rat u Ukrajini – 964. dan. Na frontu je od početka dana došlo je do 107 borbenih okršaja, objavio je Generalštab Ukrajine. Volodimir Zelenski ističe da kijevske snage odbijaju ruske pokušaje da probiju ukrajinske linije u oblasti Kurska peti dan zaredom. Kijev navodi da ruska vojska napreduje u Torecku gde nije ostalo celih kuća i skloništa. Ruski ministar odbrane Andrej Belousov rekao je tokom posete Kini da je vojna saradnja Moskve i Pekinga važan element u održavanju globalne stabilnosti.

Зеленски: Одбијамо контранападе у Курској области; Москва: Војна сарадња са Кином помаже глобалној стабилности Зеленски: Одбијамо контранападе у Курској области; Москва: Војна сарадња са Кином помаже глобалној стабилности

Kremlj je saopštio da nije bilo predloga za održavanje telefonskih razgovora između nemačkog kancelara Olafa Šolca i ruskog predsednika Vladimira Putina i ponovio da je Moskva više puta izjavila da je otvorena za dijalog.

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči demantovao je navode da je Iran slao balističke rakete Rusiji za upotrebu u ratu u Ukrajini.

"Jasno sam rekao i opet ponavljam: mi nismo dali Rusiji balističke rakete. Ako Evropi treba nešto da smiri izraelsku ucenu, bolje da nađe drugu priču", naglasio je Arakči.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je Severnu Koreju da Rusiji isporučuje ne samo oružje već i osoblje za vojne snage i pozvao partnere da pojačaju podršku Ukrajini.

Kancelarija generalnog tužioca pokrenula je krivični postupak za verovatno pogubljenje devet ukrajinskih ratnih zarobljenika u Kurskoj oblasti.

Kijev je apelovao na međunarodnu zajednicu da oštro odgovori na pogubljenja ukrajinskih vojnika i grubo kršenje međunarodnog prava.

среда, 16. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи