Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Tas: Putin skinuo talibane sa liste terorista; Lukašenko: Podrška Ukrajini ako Poljska pokuša da otcepi njen zapad

Rat u Ukrajini – 953. dan. Ruski predsednik Vladimir Putin skinuo je talibane sa liste terorista, na kojoj su od 2023. godine, javlja ruska agencija Tas. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će njegova zemlja podržati Kijev ako Poljska pokuša da otcepi zapad Ukrajine.

Тас: Путин скинуо талибане са листе терориста; Лукашенко: Подршка Украјини ако Пољска покуша да отцепи њен запад Тас: Путин скинуо талибане са листе терориста; Лукашенко: Подршка Украјини ако Пољска покуша да отцепи њен запад

Nastavljeni su međusobni napadi bespilotnim letelicama. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage preuzele kontrolu nad gradom Ugledar u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine. 

Si-En-En je, takođe, ocenio da zauzimanje Ugledara otkriva ranjivost Kijeva, jer je reč o gradu koji je smatran ključnim bastionom na raskrsnici ukrajinskog istočnog i južnog fronta.

Predsednik Ukrajine, u međuvremenu, sastao se sa novim generalnim sekretarom NATO-a Markom Ruteom u Kijevu, kojem je rekao da bez odgovarajućeg oružja ne mogu da pobede Rusku Federaciju.

Zelenski je, ipak, istakao da NATO razume potrebe Ukrajine.

Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grosi, istovremeno, upozorio je da je situacija u nuklearnoj elektrani Zaporožje "veoma krhka", postoje periodi stabilnosti, ali da postoji rizik od katastrofe.

Za to vreme, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov pozvao je da se ne potcenjuje mogućnost direktnog sukoba između nuklearnih sila, istakavši da bi cena te greške mogla da bude razorna.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи